Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Το Μαξίμου έστειλε δεκάδες βιβλία σε παιδιά στη Μαδρίτη για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

Παρασκήνιο

Δεκάδες βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης εστάλησαν στη Μαδρίτη για τα ελληνόπουλα που θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στη Μαδρίτη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας ζητήθηκε η υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης προκειμένου να μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα αποσπασμένος εκπαιδευτικός έτσι ώστε να βοηθήσει τους νέους με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διασύνδεσή τους κατ΄αυτόν τον τρόπο με την πατρίδα.

Κατόπιν ενεργειών άμεσα εκπαιδευτικός εγκαταστάθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα και έκτοτε πραγματοποιείται η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλους όσοι το επιθυμούν. Με νέο αίτημα, πριν από λίγες μέρες, προς την υπουργό ζητήθηκε να εξεταστεί η πιθανότητα εφοδιασμού με βιβλία προκειμένου να ενισχυθεί το περιεχόμενο που υπάρχει στη διάθεσή τους, αίτημα που έφτασε στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Έτσι, έφτασαν πολύ γρήγορα στη Μαδρίτη βιβλία με εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο για τις ανάγκες των Ελλήνων της περιοχής και για την ενίσχυση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας.

«Με την γενναιόδωρη αυτή προσφορά, και με άλλα βιβλία που επίσης έχουμε μαζέψει, σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη στο Τ.Ε.Γ. Μαδρίτης!» σημειώνουν στο GREMA Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Φόρτωση άρθρων...