Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Το μεγάλο κενό στη σχέση του Τσίπρα με τα ευρεία λαϊκά στρώματα

Παρασκήνιο

Διαζύγιο με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει πάρει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνοντας βασικά χαρακτηριστικά τόσο της κυβερνητικής του θητείας, όσο και της αντιπολιτευτικής τακτικής που σχετίζονται με την ειλικρίνεια, την κοινωνική συνοχή, αλλά και την προοπτική για το μέλλον.

Οι πολίτες, κυρίως εκείνοι που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές αντιλαμβάνονται την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφέρει ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο βασισμένο σε ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο διακυβέρνησης και όχι σε πυροτεχνήματα και συνθήματα μιας άλλης εποχής που στόχο έχουν να σπείρουν το διχασμό και να δημιουργήσουν την τεχνητή πόλωση στην κοινωνία για μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που αφορούν και την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Στην παρούσα φάση καταγράφεται ένα χάσμα μεταξύ της ηγεσίας της Κουμουνδούρου και ενός σημαντικού μέρους της παραδοσιακής κεντροαριστεράς και όχι μόνο που συντηρείται και θα συντηρηθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές αφού ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμμένουν σε λογικές της δεκαετίας του 80.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων καταγράφουν όχι μόνο το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την αδυναμία του πρώην πρωθυπουργού να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης για το κόμμα του και να το βάλει σε μία νέα τροχιά εξουσίας.

Όσο η Αξιωματική Αντιπολίτευση αδυνατεί να αξιολογήσει αυτή την πραγματικότητα, να αντιληφθεί ότι με την παρούσα στρατηγική διαιωνίζει το σημερινό της αδιέξοδο που δυνητικά θα την οδηγήσει σε νέα συντριβή, τόσο θα βυθίζεται δημοσκοπικά αλλά και θα απαξιώνεται διαρκώς στα μάτια της κοινής γνώμης που ζητά λύσεις και όχι λόγια του αέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη ισότιμα

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά τ...

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...