Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Το μυστικό των… τριών για την υπόθεση Αποστολάκη

Παρασκήνιο

Οι καλά ενημερωμένοι και πάντα υποψιασμένοι αναγνώστες της στήλης προφανώς και γνωρίζετε ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε τηλεφωνήσει δύο φορές στον Αλέξη Τσίπρα για να «διαπραγματευθεί» μαζί του την υπουργοποίησή του.

Και τις δύο φορές ο πρώην ναύαρχος ζητούσε «ανοχή» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (για την ακρίβεια, την πρώτη ζητούσε συναίνεση, τη δεύτερη ζήτησε ανοχή…) και η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού ήταν η ίδια: ότι δεν μπορεί να συναινέσει και πως αν δεχόταν, θα ήταν αντιμέτωπος με αντιπολίτευση του «σκληρού ροκ» από την πρώτη ημέρα.

Με άλλα λόγια, για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός την περασμένη Τρίτη, στην Κουμουνδούρου γνώριζαν (τουλάχιστον) ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει μία υπουργική θέση στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι πως όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα του ανασχηματισμού, σχεδόν όλοι στην Κουμουνδούρου έπεσαν από… τα σύννεφα, καθώς δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα.

Η στήλη, λοιπόν έψαξε και έμαθε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε γνωστοποιήσει το τηλεφώνημα Αποστολάκη σε τρεις μόλις συνεργάτες του: στον διευθυντή του γραφείου του, Μιχάλη Καλογήρου, στον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο και στον εκπρόσωπο Τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο.

Και αν δείχνει κάτι αυτό, είναι πως στην Κουμουνδούρου πολλοί πλασάρονται ως «προεδρικοί», κόσμος μπαίνει και βγαίνει, αλλά η καχυποψία έχει απλωθεί τόσο πολύ, ώστε με ελάχιστους μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μοιραστεί κρίσιμες και ευαίσθητες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...