Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Το νέο προφίλ του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο

Οι γυναίκες, η νέα γενιά και οι αδικημένοι του εκλογικού νόμου.

Όχι μόνο μεγαλύτερη, αλλά και ηλικιακά ανανεωμένη - σε σχέση με το 2019 - είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που προέκυψε από την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Το «νέο πρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο, το οποίο εκπροσωπείται με 32 βουλευτές, διαμορφώνεται κυρίως με δυναμικό το «παρών» από τη νέα γενιά, ενώ η πλειονότητα των βουλευτών που εκλέχτηκαν ανήκουν στην «προεδρική φρουρά»

Εντυπωσιακή, συγκριτικά με το παρελθόν, είναι και  εκπροσώπηση του ωραίου φύλου. Οι γυναίκες που θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου από τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, η Νάγια Γρηγοράκου από την Λακωνία, η Ευαγγελία Λιακούλη από την Λάρισα, η Κατερίνα Σπυριδάκη από το Λασίθι, η Χριστίνα Σταράκα από την Αιτωλοακαρνανία, η Ελένη Βατσινά από το Ηράκλειο, η Κατερίνα Καζάνη από την Εύβοια και η Μιλένα Αποστολάκη από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Στην κάλπη του Ιουνίου υπήρξαν βέβαια και κάποιες ανατροπές στις έδρες σε σχέση με τον Μάιο, αφού οι εκλογές διεξήχθησαν με την ενισχυμένη αναλογική.

Εκτός Βουλής μεταξύ των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου έμειναν εξαιτίας του εκλογικού συστήματος εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς χάθηκαν ισάριθμες έδρες παρά την αύξηση του ποσοστού του κόμματος.

Ειδικότερα, δεν εξελέγησαν εκ νέου ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τη Β’ Πειραιώς, ο Αθανάσιος Γλαβίνας από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Παπαγεωργίου από την Καρδίτσα, η Αικατερίνη Ταγαρά από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος από τη Μεσσηνία, η Ραχήλ Αλεξανδρίδου από την Πέλλα, Μιχάλης Τζελέπης από τις Σέρρες, ο Γιώργος Οικονόμου από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Τσώνης από τη Φθιώτιδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...