Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Το νέο «προϊόν» Κασσελάκης και το φθαρμένο «προϊόν» ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος πρόεδρος-προϊόν Στέφανος Κασσελάκης, θα έρθει λίαν συντόμως αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και θα μπει στα πολύ... βαθιά.

Τα... βιντεάκια στα social media τελείωσαν, η βόλτα στο Σύνταγμα για να βάλει... μονάδες στο κινητό του μάλλον είναι για... αφελείς, ενώ τα σπουδαία αναμένονται μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου πρέπει να πάει με τον σύντροφο του για να φορτώσουν την... προίκα τους και να τη φέρουν στην Ελλάδα.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Βλέπετε, ο Stefanos ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό και ως υποψήφιος στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, είπε να κάνει και ένα πολιτικό deal! Μετά τα καράβια και τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, ωρίμασαν οι συνθήκες για να δώσει μια άλλη διάσταση στο αριστερό... παραμύθι! Έτσι, αλλάζει άρδην η ζωή του "φυτευτού" (κατά Τζουμάκα) Κασσελάκη, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση, που μοιάζει με διαχείριση... πυρηνικών όπλων! Χθες, ο Stefanos συνάντησε στη Βουλή τον Τσίπρα (αν πήγαιναν στην Κουμουνδούρου, ίσως είχαμε... ατυχήματα) και ο τελευταίος τον παρότρυνε να χαρεί τις μέρες αυτές γιατί οι χαρές στην πολιτική είναι περίσσειες. Τον συμβούλευσε να μην τα... τινάξει όλα στον αέρα και επί της ουσίας του είπε να προσέχει μην σκάσουν τα... πυρηνικά!

Η γλώσσα των σωμάτων του Τσίπρα και του Κασσελάκη, αλλά και η αξιοποίηση του ξάδελφου Τσίπρα στο βασικό επικοινωνιακό επιτελείο του Stefanos, είναι αρκετά για να εξοργίσουν το μπλοκ Αχτσιόγλου, την "Ομπρέλα", την... ξαπλώστρα και ό,τι άλλο... περίεργο κυκλοφορεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με Πολάκη, Αποστολάκη και Παππά έδεσε το... γλυκό για την υποστήριξη Κασσελάκη από το Τσιπρικό κατεστημένο.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Τσίπρα, εν τέλει θα αποβεί μοιραία για τον διάδοχο του. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι όλα έγιναν για να προστατευτεί ο... άχαστος ηγέτης και αν χρειαστεί στο μέλλον, να έρθει ως από μηχανής θεός για να σώσει ό,τι πάει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη! Από την άλλη, αρκετά στελέχη και ψηφοφόροι του παλαιού και.. αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να μην μπορούν να... χωνέψουν αυτό που συνέβη στο κόμμα τους. Η επικοινωνία ισοπέδωσε την ιδεολογία και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Η νέα πραγματικότητα, μάλλον αρέσει πολύ στον Τσίπρα. Πήρε την εκδίκηση του από Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο, ενώ ο στενός συνεργάτης του Νίκος Παππάς και ο Πολάκης έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Κασσελάκη. Νοt bad...

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επέλθει μετά από ένα συνέδριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Νοέμβριο, αλλά, θεωρείται περίπου... χλωμό αν θα γίνει. Υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας τρόπος ζωής που στο τέλος τέλος, αυτός που τον έχει... παντρευτεί αναζητεί μια... καρέκλα για να βολέψει τη... λεκάνη του! Τέλος πάντων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ηττημένοι αντίπαλοι του Κασσελάκη τον περιμένουν στη... γωνία στις Ευρωεκλογές, αν και οι δημοσκόποι θεωρούν ότι η εκλογή του στον ΣΥΡΙΖΑ, θα σταματήσει την κατρακύλα. Δεν μπορεί όμως να του δώσει και προοπτική εξουσίας, υπό τις παρούσες συνθήκες. Ο Stefanos φαίνεται να αποτελεί ανάχωμα στην κατρακύλα, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο θα κρατήσει αυτό. Οι ηττημένοι θα δώσουν μια μάχη για να διατηρηθεί το... μουχλιασμένο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης χωρίς να έχει πετύχει κάποια σαρωτική, συντριπτική ή ισοπεδωτική νίκη, σίγουρα θα σκεφτεί πολλές φορές, αν θα πρέπει να αλλάξει το όνομα.

Ο πατέρας του νέου αρχηγού, μιλώντας χθες στο MEGA δήλωσε ότι έχει εξαιρετική άποψη για τον Μητσοτάκη και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο γιος του μπορεί να κερδίσει τον... συντοπίτη του. Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που επιτρέπει στον Μητσοτάκη να σχεδιάζει εκλογική νίκη ακόμη και το... 2031! Η ανατροπή επί εποχής μνημονίων ήταν η ευκαιρία για την άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία.

Τα ψέματα και οι (αυτ)απάτες του Τσίπρα, γκρέμισαν εν μέρει το αφήγημα και ο ίδιος... κατάφερε να στείλει το κόμμα του 13 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με το 2019, όταν πέρασε στη αξιωματική αντιπολίτευση. Τέτοια... επιτεύγματα συμβαίνουν μια φορά στα... εκατό χρόνια! Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον δεν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, δείχνουν ότι και στις εκλογές του 2027 κυρίαρχος θα είναι ο Μητσοτάκης. Εξυπακούεται ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιος στο πολιτικό προσκήνιο, ο οποίος θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία του. Αν θέλει ο Κασσελάκης να κερδίσει τον Μητσοτάκη το... 2031, πρέπει να ξεκινήσει τις αλλαγές από τώρα.

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές και σαρωτικές. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να επιτύχει αυτά που επιβάλλεται από την πραγματικότητα να αλλάξει. Νέτα σκέτα, να πούμε τα πράγματα όπως πρέπει. Αν ο Κασσελάκης δεν... γκρεμίσει τη μαρκίζα που γράφει ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν στείλει στο... σπίτι τους Πολάκηδες, αν δεν αποβάλλει όλους όσους θυμίζουν Τσίπρα, αν δεν εξαφανίσει τους γραφικούς των Εξαρχείων και του πεζοδρομίου, τότε όλο το εγχείρημα του κινδυνεύει να εκφυλιστεί και να γίνει η μεγαλύτερη πολιτική φαρσοκωμωδία από... συστάσεως του Ελληνικού Κράτους! Μάλιστα, η εύκολη ανάδειξη του δια της εικόνας, μπορεί να μετατραπεί σε ελεύθερη πτώση από την ίδια την πραγματικότητα, αν δεν γκρεμίσει τα πάντα.

Βέβαια, εξαρτάται τι θέλει να κάνει το παλικάρι. Να φτιάξει... οικοδομή με... φερτά υλικά που μαζεύτηκαν μετά από θεομηνία; Να κινείται στη σκιά του Τσίπρα; Να τα βάλει με όλους και όλα; Αυτό το τελευταίο είναι δύσκολο. Άρα, μάλλον θα συμβιβαστεί με τη... στάνη που τέτοιο... τυρί βγάζει!

Η τοξικότητα του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και η καθολική χρεοκοπία των προσώπων που τον υπηρέτησαν και τον υπηρετούν, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από την ελληνική κοινωνία. Οι παρά φύσει καταστάσεις δεν είναι εύκολα αποδεκτές. Δεν μπορεί ένας προερχόμενος από την κοιτίδα του καπιταλισμού με σημαντική οικονομική επιφάνεια να μπει μπροστά σε πορείες και να τρέχει στην Αμερικανική Πρεσβεία για να βροντοφωνάξει "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Δεν μπορεί ο Κασσελάκης να έχει το μέλλον που έχει ονειρευτεί, έχοντας δίπλα του πολιτικά ναυάγια. Ο ίδιος ως προσωπικότητα, μπορεί να δώσει κάποια λάμψη σε ένα νέο αριστερό εγχείρημα με αμερικανικά χαρακτηριστικά (τύπου Δημοκρατικού κόμματος), αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή θα χαθεί μέσα στον συριζαίικο πολιτικό υπόνομο.

Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs με τα σπουδαία επιτεύγματα στον εφοπλισμό και στις business, έχοντας λαμπρές σπουδές και γνωρίζοντας 6 γλώσσες, δεν μπορεί να πάει παραπέρα έχοντας δίπλα του... ναυάγια, τοξικούς, ανισόρροπους και απατεώνες. Ούτε με καταδικασμένους από τη Δικαιοσύνη ή από τον ελληνικό λαό. Μπορεί ο Έλληνας να ξεχνάει γρήγορα και ένα τμήμα του εκλογικού σώματος να ελκύεται από λαμπερές προσωπικότητες, όμως, μετά το... πάθημα με τον Τσίπρα, οι περισσότεροι έχουν ξυπνήσει. Όταν οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την απάτη και εσύ νομίζεις ότι κάνοντας... βιντεάκια, θα ξεχάσει ο κόσμος ποιοι σε περιβάλλουν, τότε είσαι μακριά νυχτωμένος...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...