Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

To παρασκήνιο του γεύματος Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου

Περίπου μία ώρα διήρκησε το γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ελληνική σαλάτα με σέρι, κάπαρη και θρακίσιο τυρί, ψάρι (ροφό) με χόρτα, ντολμαδάκια και ταραμά με μαύρο ψωμί (σερβιρίστηκαν στο ίδιο πιάτο),  ενώ για επιδόρπιο προσφέρθηκε χαλβάς και φρούτα.

Στο τραπέζι δεν υπήρξαν οινοπνευματώδη ποτά, καθώς η μουσουλμανική θρησκεία τα απαγορεύει. 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δώρο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια έκδοση του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Η οθωμανική αρχιτεκτονική στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, με τον Πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα ότι το επόμενο βήμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μπορεί να είναι η προσέγγιση για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ανακοινώνοντας επίσης, την υπογραφή της διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες 100 χρόνια μετά τη συνθήκη της Λωζάννης υπενθυμίζοντας το σύμφωνο Βενιζέλου-Ινονού το 1930.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...