Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, στρατηγικές κινήσεις και άνοιγμα στην κοινωνία

Ο αισιόδοξος στόχος της αυτοδυναμίας συνιστά το μεγάλο διακύβευμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η παράμετρος της απλής αναλογικής και τα όσα διαδραματίζονται στο ΚΙΝΑΛ με την εκ νέου εμφάνιση στο προσκήνιο του Γιώργου Παπανδρέου καθιστούν μονόδρομο έναν ολιστικό σχεδιασμό, ώστε η Νέα Δημοκρατία να αυξήσει τη διεύρυνση της στην κοινωνία, να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του κ. Τσίπρα για επανάκαμψη και να πετύχει μία νέα εκλογική νίκη με αυξημένα ποσοστά, έτσι ώστε να μπορέσει την επόμενη μέρα να σχηματίσει εκ νέου μονοκομματική και αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Το εγχείρημα αυτό είναι περισσότερο περίπλοκο απ’ ότι φαίνεται και αναμφίβολα η όλη προσπάθεια θα επηρεαστεί όχι μόνο από την πολιτική διαχείριση των δύσκολων θεμάτων το επόμενο διάστημα, αλλά και από τις εξελίξεις στο πεδίο της αντιπολίτευσης όπου αναμένονται ανακατατάξεις που υπό προϋποθέσεις μπορούν ακόμη και να οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου.

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δίνουν ένα μεγάλο προβάδισμα στον κ. Μητσοτάκη, αλλά επειδή στην πολιτική τα πράγματα ποτέ δεν είναι στατικά, ο εφησυχασμός θα ήταν ένα αρνητικό στοιχείο που θα μπορούσε να μετατραπεί σε αποτρεπτικό παράγοντα για την επίτευξη του στόχου.

Στο πλαίσιο αυτό είναι η επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού, αλλά και για κινητοποίηση ιστορικών στελεχών και άλλων που μπορούν να συνδράμουν αποφασιστικά για την κυριαρχία της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες έχουν βάλει τον πήχη για το κυβερνητικό σχήμα ψηλά και διατηρούν υψηλές προσδοκίες ότι με την σημερινή Κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν το Μέγαρο Μαξίμου πετύχει να κάνει την προσδοκία πραγματικότητα τότε θα έχει κερδίσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όχι μόνο για να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να κάνει το μεγάλο βήμα, να δημιουργήσει δηλαδή τις συνθήκες ώστε το βράδυ της εκλογικής μάχης να έχει εξασφαλίσει μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Φόρτωση άρθρων...