Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Το ««σύνδρομο της Ντόρας» και ο ΓΑΠ, ο προβληματισμός του Μαξίμου για τα γκάλοπ και η νέα εφημερίδα που ετοιμάζει γνωστός φαρμακοβιομηχανος

Στον αστερισμό του debate της Δευτέρας κινούνται οι 5 από τους 6 υποψήφιους στο ΠΑΣΟΚ. Ο έκτος, ο ΓΑΠ, πραγματοποίησε χθες μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Θησείο – ειδικά εάν κανείς αναλογιστεί πως βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και στο peak της πανδημίας. 
Πάντως το θρίλερ με τις προβλέψεις για τον νικητή της κάλπης συνεχίζεται. Και οι τελευταίες δέκα μέρες κρύβουν πολλές «πεπονόφλουδες» για τους υποψηφίους που μπορεί να κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα

@ «Σημαία» στα  social media έχουν κάνει στελέχη που στηρίζουν έναν εκ των φαβορί, το έγγραφο το οποίο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ οφείλουν να υπογράψουν για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Μόνο που το συγκεκριμένο έγγραφο της ΕΔEΚΑΠ δεν αφορά μόνο τα μέλη της ΝΔ, που πιθανώς επιθυμούν να εμπλακούν στην διαδικασία αλλά και τις ορδές των πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ και νυν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που και αυτοί «ψηφίζουν» συγκεκριμένο υποψήφιο. Ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι και ο βασικός αντίπαλος του πρώτου.

@ Ρωτήσαμε γνωστό επικοινωνιολόγο ποια είναι τα λάθη που κατά την άποψη του, έχουν κάνει οι τρεις βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Για τον Λοβέρδο μας είπε πως ξεκίνησε νωρίτερα από ότι έπρεπε την προεκλογική του καμπάνια, έχει ήδη υπερεκτεθεί, και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να «ξεφουσκώσει» τις τελευταίες κρίσιμες μέρες.
Για τον Ανδρουλάκη ισχύει ακριβώς το αντίθετο, αφού η καθυστερημένη, επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, μπορεί τελικά να του στοιχίσει. Όπως και το λάθος του με την απόφαση του να μην παραιτηθεί από Ευρωβουλευτής. 
Τέλος για τον ΓΑΠ θεωρεί ως εξαιρετικά αρνητικό γεγονός, πως αντί να αναδείξει μια γενιά νέων στελεχών, κάνει προεκλογικό αγώνας έχοντας δίπλα του πρόσωπα ξεπερασμένα και απαξιωμένα ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Όπως ακριβώς έκανε και η Ντόρα στις εσωκομματικές εκλογές το 2009 και τελικά της «άρπαξε» το κόμμα ο Σαμαράς.     

@ Συνεχίζεται o προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την δημοσκοπική εικόνα της Κυβέρνησης. Αφού η υπόθεση της πανδημίας και η διαχείριση της, παρότι γίνεται με ήπιο τρόπο έχει πολιτικό κόστος. Βεβαίως και τα δύο «κέντρα» εντός της Κυβέρνησης που μελετούν τις δημοσκοπήσεις και τις κυλιόμενες μετρήσεις, θεωρούν πως αυτό το 7% των ψηφοφόρων του 2019  που εμφανίζεται δυσαρεστημένο δεν έχει «χαθεί» οριστικά για την Νέα Δημοκρατία. 

@ Οι γκρίνιες και οι ψίθυροι, κυριαρχούν στους κύκλους των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, για το «καπέλωμα» τους από μη πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί η ηγεσία του κόμματος.  Η πλευρά του Τσίπρα δηλώνει πως θα συνεχίσει στην κατεύθυνση της αλλαγής του προφίλ του κόμματος με την ανάδειξη νέων, μη κομματικών, προσώπων, την ίδια στιγμή που τα… κομματόσκυλα της Κουμουνδούρου τον περιμένουν στην γωνιά.  Παράλληλα οι πολιτικές μετοχές του Μιχάλη Καλογήρου , διευθυντή του γραφείου του Τσίπρα, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, αφού αυτός είναι που ανέλαβε συνολικά το project του «κόκκινου» think tank.  

@ Η εταιρεία Dimand Real Estate Development ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας και το κτίριο θα έχει μικτή χρήση, καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας. Υπενθυμίζεται ότι σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments. 

@ Ακόμη πιο ισχυρός γίνεται ο εφοπλιστικός όμιλος Μαρινάκη, καθώς θα εντάξει στον στόλο δύο πλοία μεταφοράς  υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG), ενώ έχει υπό ναυπήγηση σε κορεατικά ναυπηγεία, 6 πλοία. Η εταιρεία CPLP Shipping Holdings προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην αξιοποίηση των κεφαλαίων που άντλησε κατά την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση, ενώ ολοκλήρωσε την εξαγορά δύο “μονοκάραβων” ναυτιλιακών εταιρειών. Πρόκειται για τις «Poseidon Gas Carrier» και «Maximus Gas Carrier», οι οποίες ανήκαν μέχρι τώρα στην «CGC Operating Corp.». Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξάνεται συνεχώς, καθώς προβλέπεται ότι ο τομέας αυτός θα αναπτύσσεται ταχύτατα τα επόμενα χρόνια με τη σταδιακή μείωση της χρήσης άνθρακα και αργού πετρελαίου από φυσικό αέριο. Ο Όμιλος CPLP προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση των επενδύσεων, προσδοκώντας σε αύξηση του τζίρου, αλλά και σε μια ανταγωνιστική θέση στην αγορά των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

@ Αποφασισμένος να προχωρήσει στην έκδοση πολυσέλιδης Κυριακάτικης εφημερίδας, βρίσκεται γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο του φαρμάκου, ο οποίος έχε ήδη στην κατοχή του μηντιακό όμιλο ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Η εφημερίδα θα κινείται όπως μαθαίνουμε στον ευρύτερο χώρο της, λεγόμενης, «πατρωτικής Δεξιάς» και δεν είναι διόλου απίθανο να συνδεθεί η έκδοση της με την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα , που θα κινείται στον αντίστοιχο χώρο. 
Την ίδια στιγμή φαίνεται να ναυαγεί οριστικά το εκδοτικό εγχείρημα, δύο ιδιοκτητών ιστοσελίδων για Κυριακάτικη εφημερίδα , αφού προφανώς ξαναμέτρησαν το «μπόι» τους αλλά και τους επιχειρηματικούς κινδύνους μιας τέτοιας κίνησης. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Φόρτωση άρθρων...