Τρίτη
23 Απριλίου 2024

To Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του avgi.gr μετά την γκάφα για τη δολοφονία Άμπε

Παρασκήνιο
Tags: Αυγή, twitter

Εκτός Twitter ήταν από τα ξημερώματα της Κυριακής το avgi.gr. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αυγή» με την αιτιολογία ότι «παραβιάστηκαν οι κανόνες του Twitter», χωρίς να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η παραβίαση.

Όπως αναφέρει το avgi.gr, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε ανάρτησή του για ρεπορτάζ του AΝΤ1 για τον Χιντέο Κοτζίμα, δημιουργό του Metal Gear Solid και τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε.

avgi

Σήμερα το απόγευμα το Twitter ξεμπλόκαρε τον λογαριασμό της ιστοσελίδας, χωρίς ωστόσο να επαναφέρει το σχετικό tweet.

avgi

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο θρυλικός δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών και «πατέρας» του Metal Gear Solid απείλησε σήμερα πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για τις ψευδείς αναρτήσεις που τον παρουσιάζουν ως… τον δολοφόνο του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Σύμφωνα με το BBC, ο Hideo Kojima συνδέθηκε με τον πυροβολισμό του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας σε φωτογραφίες στον ιστότοπο 4chan. Οι εικόνες κοινοποιήθηκαν από γάλλο εθνικιστή πολιτικό και μεταδόθηκαν από πλήθος ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο.

Η Kojima Productions δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και φημών που μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Φόρτωση άρθρων...