Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Του... Κουτρούλη ο Γάμος από τις διαρροές για τα γκάλοπ, που «κλείδωσαν» τα ποσοστά των στοιχηματζήδων, αποχωρήσεις από Μαξίμου και τα νεύρα του Ευκλείδη

Παρασκήνιο

Πλέον μετρούν αντίστροφα οι ώρες μέχρι την λαϊκή ετυμηγορία της 21ης Μαίου και κυριολεκτικά γίνεται του… Κουτρούλη ο Γάμος, σε ότι έχει να κάνει με τις διαρροές και τις φήμες περί των «κρυφών» γκάλοπ και των εκλογικών ποσοστών.
Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διακινούν «μυστικές» δημοσκοπήσεις (πρεσβειών, επιχειρηματιών κλπ) σύμφωνα με τις οποίες η διαφορά ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους. 
Και στις «μετρήσεις» όμως που διαρρέουν τα τρολ του Αλέξη, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, έστω και οριακά.
Την ίδια στιγμή η άλλη πλευρά, τα «παιδιά» του Μαξίμου εκφράζουν την βεβαιότητα τους όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως η διαφορά μπορεί να είναι και μέχρι πάνω από τις 6 μονάδες. Με την ΝΔ να προσεγγίζει ποσοστά της τάξης του 36% - 37% και με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο Over/Under του 30%.
Σε ότι τέλος έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρουν πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον καθαρά πάνω από το 10% και εάν καταφέρουν να συγκεντρώσουν ένα 8% στην Αττική (στις εκλογές του 2019 ήταν μόλις στο 5,6%) ένα 12% το έχουν στο τσεπάκι τους.
Κοντός ψαλμός αλληλούια (για όλους) θα συμπληρώναμε εμείς.    

@ Οι στοιχηματζήδες πάντως έχουν «καταλήξει» και στα δικά τους… γκάλοπ που όπως όλοι αντιλαμβάνονται είναι τελικά και τα πιο «αξιόπιστα». 
Αφού εάν κάνουν λάθος θα τους κοστίσει ακριβά.
Σύμφωνα λοιπόν με τις αποδόσεις των μπουκ τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: 
ΝΔ: 34,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%
ΠΑΣΟΚ: 10,5% 
ΚΚΕ: 6,5%
ΕΛ. ΛΥΣΗ: 4,5%
ΜΕΡΑ25: 4%

@ Η απόφαση του Μητσοτάκη για ανακατανομή ρόλων στον κύκλο των στενών του συνεργατών είναι ειλημμένη, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός. Εάν συμβεί αυτό,  δύο (τουλάχιστον) είναι τα πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που θα αποχωρήσουν από το Μαξίμου.

@ Πολλά νεύρα φέρεται να έχει τις τελευταίες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς ο ίδιος χρεώθηκε επικοινωνιακά τις πομφόλυγες περί «τοπικών νομισμάτων», παρότι τις υπέγραφε σχεδόν ολόκληρη η «Ομπρέλα». Μάλιστα, για να καταλάβετε πόσο καλό είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου και πόσοι πιστεύουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην νίκη την Κυριακή, πολιτικοί φίλοι του Ευκλείδη που δηλώνουν «διαστροφικοί», δεν αποκλείουν να έδωσε κάποιος «προεδρικός» στα ΜΜΕ το συγκεκριμένο απόσπασμα από το «κείμενο συμβολής» (που είχε κυκλοφορήσει στο κόμμα στις... 12 Μαρτίου), ώστε να είναι εύκολο μετά να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον «λογαριασμό» της ήττας στις εκλογές. Αν, μάλιστα, δει κανείς σε όλα τα ρεπορτάζ τις... πανομοιότυπες αναφορές στη μετ’ επαίνων απόρριψη της πρότασης περί «τοπικών νομισμάτων» από τους «προεδρικούς», τότε ίσως τού μπουν ψύλλοι στ’ αφτιά για τον «διαρροέα»...

@ Μόνο «μαλλί με μαλλί», τρόπος του λέγειν,  δεν έχουν πιαστεί  στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου  είναι υποψήφιες η Εφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου. 
Οι δυο κυρίες μάχονται για τη πρωτιά στην περιοχή τους και κάνουν ότι απαιτείται γι αυτό.
Η πρώην υπουργός κάνει αγώνα από σπίτι σε σπίτι και καφενείο σε καφενείο. Ξέρετε βέβαια στα δικά τους λημέρια, μην γίνει και καμία παρεξήγηση.
Η Ρένα Δούρου με τη σειρά της επενδύει στο κόμμα και στους αυτοδιοικητικούς φίλους της οι οποίοι όμως δεν είναι και πολλοί με την δραματική ιστορία στο Μάτι.
Στην Κουμουνδούρου πάντως τα στοιχήματα είναι υπέρ της Αχτσιόγλου η οποία από κάθε πλευρά είναι σαφώς ανώτερη της Δούρου…

@ Με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι είναι ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος αναμένεται να σαρώσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να καταγράψει ρεκόρ ψήφων, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του στο νομό.
Άπαντες του αναγνωρίζουν ότι έβαλε πλάτη στα δύσκολα και έφερε εις πέρας και με μεγάλη επιτυχία μια μεγάλη και κρίσιμη αποστολή. Να διευθύνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, καθώς δεν ήταν βουλευτής.
Το μότο της προεκλογικής του καμπάνιας είναι  η «Ηλεία ψηλά», για να «ακούγεται δυνατά και να φτάνει ψηλά η φωνή της ώστε να πάρει τη θέση που της αξίζει» όπως αναφέρει στις ομιλίες του.

@ Ο τουρισμός έχει ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά πάρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους να βγάλουν τα... σπασμένα της προηγούμενης τριετίας, παρά να συμβάλλουν ώστε να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι πάντα στη μέση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν και δεν έχουν περιθώρια να δώσουν μεγάλες αυξήσεις προκειμένου να προσελκύσουν, κυρίως νέους ανθρώπους, προκειμένου να εργαστούν. Αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν τα δίκια τους, γιατί η εξίσωση δεν βγαίνει. Όλοι χαμένοι εν τέλει... 

@ Πολλές είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν σημαντικές αυξήσεις στους εργαζομένους τους, προκειμένου να τους κρατήσουν και να μην... ψάχνουν την τελευταία στιγμή κόσμο. Τι είναι αυτό που τους φοβίζει τους περισσότερους; Φοβούνται μήπως η οικονομία καθίσει και μετά να είναι αναγκασμένοι να αρχίσουν τις απολύσεις και να πληρώνουν και υψηλότερες αποζημιώσεις. Πάντως, οι περισσότεροι επιχειρήσεις δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα ανοίγματα με τους μισθούς.

@ Εξοργισμένοι είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έκαναν όνειρα να πουλήσουν ή να αξιοποιήσουν οι ίδιοι τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων, αλλά τώρα... πάπαλα. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίού της Επικρατείας έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ το θέμα θα αντιμετωπιστεί από την επόμενη κυβέρνηση, με βάση την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο. Το μεγάλο πρόβλημα που ακυρώνει τη δόμηση σε ακίνητα άνω των 4 στρεμμάτων έχει να κάνει με τους χαρακτηρισμένους δρόμους και τις οδούς. Για παράδειγμα, ένα αγροτεμάχιο, π.χ. 10 στρεμμάτων, το οποίο έχει πρόσοψη σε μη χαρακτηρισμένη αγροτική οδό, δεν μπορεί να οικοδομήσει. Έτσι, αυτά που είχαν κάποια σχετική αξία, τώρα θα έχουν την αξία ενός απλού χωραφιού! Μιλάμε για τεράστια απαξίωση της περιουσίας, η οποία θα παραδοθεί σε μεγάλα συμφέροντα αντί πινακίου φακής. Τα στοιχεία με τους δρόμους υπάρχουν στο Κτηματολόγιο και φαίνεται πού βρίσκονται οι δρόμοι. Ας τους χαρακτηρίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ας προχωρήσουμε. Το θέμα είναι σοβαρό και θα δείτε ότι θα έχει αντίκτυπο και στην κάλπη... 

@ Δύο χρόνια μετά το κλείσιμο της τελευταίας μονάδας του σταθμού της Καρδιάς στην Πτολεμαϊδα, η ΔΕΗ προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις, η οποία θα έχουν "πράσινο" αποτύπωμα για την περιοχή. Η επιχείρηση έλαβε την έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των πολύ σημαντικών επενδυτικών σχεδίων που έχει εκπονήσει για την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν συστήματα σύγχρονων πυκνωτών, τα οποία αποτελούν την απαραίτητη τεχνική λύση για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ οι μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς θα μετατραπούν σε σύγχρονους πυκνωτές, για την παροχή υπηρεσιών ρύθμισης άεργου ισχύος (να μη χάνεται, δηλαδή, ενέργεια) και εξισορρόπησης της τάσης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας με ισχύ 105,34 Μεγαβάτ και θερμική ισχύ 65 Μεγαβάτ, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αντλησιοταμιευτικό έργο για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ορυχείων λιγνίτη γύρω από την Καρδιά, για να λειτουργήσει ως σύστημα αποθήκευσης, ισχύος 148 MW, συνδυαστικά με παραγωγή «πράσινης» ενέργειας. 

@ Στη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 300 εκατ. ευρώ που αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης που συμβάλλουν στην επίτευξη πράσινων στόχων και ειδικότερα υλοποιούν επενδύσεις με αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρόγραμμα είναι το τέταρτο που υλοποιεί την τελευταία διετία η Εθνική σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για πράσινες επενδύσεις με το συνολικό, έως τώρα, προϋπολογισμό των ως άνω προγραμμάτων να ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ. 

@ Νέα δεδομένα διαμορφώνει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η συμμαχία ΗΡΩΝ-OPTIMUS ENERGY, μέσω της οποίας οι ενεργοβόροι καταναλωτές αποκτούν μακροπρόθεσμα «πράσινη» ενέργεια σε εγγυημένα χαμηλή τιμή και απολαμβάνουν το πλήρες οικονομικό όφελος από τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο εξής, οι καταναλωτές αυτή θα έχουν πρόσβαση σε ένα πιο ανταγωνιστικό και προβλέψιμο κόστος ενέργειας για βιομηχανίες και επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς και την πρόσφατη νομοθεσία που επιτρέπει την εξαίρεση των διμερών συμβολαίων για τους ενεργοβόρους καταναλωτές από το πλαφόν που ισχύει στη χονδρεμπορική αγορά. Ο ΗΡΩΝ και η OPTIMUS ENERGY, ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες εκπροσώπησης και εξαίρεσης από το πλαφόν των πρώτων συμβάσεων πώλησης ενέργειας σε ενεργοβόρους καταναλωτές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση των οφελών της πρόσφατης πρόβλεψης της νομοθεσίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Φόρτωση άρθρων...