Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τουρκία: Νέος προκλητικός χάρτης των Γκρίζων Λύκων

Παρασκήνιο

Ακόμα ένας προκλητικός χάρτης των Γκρίζων Λύκων είδε το φως της δημοσιότητας. Ο καθηγητής Τουργκούτ Τοκ ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα έναν προκλητικό χάρτη, που μοιράζει το Αιγαίο στα δύο, δίνοντας στην Τουρκία ακόμα και τμήμα της Κρήτης.

Ο Τουργκούτ Τοκ είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Παμούκαλε (πόλη στην επαρχία Ντένιζλι) και είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στο Ντένιζλι. 

Το Ντένιζλι είναι πόλη και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Στον χάρτη που ανάρτησε στο Twitter, ο Τοκ διακρίνεται πως είναι τουρκικά σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη και η Κύπρος. 

Στη λεζάντα ο Τουργκούτ Τοκ γράφει: «Ίσως αύριο, ίσως κοντά στο αύριο…» και προσθέτει ότι «άλλοι χαράσσουν τον χάρτη αυτών που ζητάνε πρώτα άδεια».

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, στην ανάρτηση του ο Τοκ συμπληρώνει: «Ζήτω η ανεξάρτητη Τουρκμενική Δημοκρατία», εννοώντας εδάφη τα οποία η Τουρκία θέλει ν’ αρπάξει από τη Συρία (με μπλε χρώμα στον χάρτη).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...