Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η Τουρκία βγάζει στη Μεσόγειο τον Αύγουστο το νέο πλωτό γεωτρύπανο

Το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας θα αρχίσει τις επιχειρήσεις του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu».

Στις αρχές Ιουλίου, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, επισκέφθηκε το λιμάνι Τάσουτζου στην περιοχή της Μερσίνης, όπου γίνονται οι εργασίες επισκευής του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», όπως ονομάστηκε πρόσφατα το συγκεκριμένο γεωτρύπανο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως προς το σημείο της πρώτης του γεώτρησης, ο υπουργός Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει τότε ότι «αποστολή του θα είναι στη «Γαλάζια Πατρίδα». 

«Εξετάζονται 5 με 6 σημεία κι ένα από αυτά θα επιλεγεί», πρόσθεσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Το νέο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται το ισχυρότερο στον στόλο των γεωτρύπανων που διαθέτει η γείτονα.

Τα γεωτρύπανα έβδομης γενιάς θα μπορούν να κάνουν θαλάσσια γεώτρηση σε μεγαλύτερο βάθος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...