Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο θράσος: Τούρκος πολιτικός άνοιξε τουρκική σημαία στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή (Video)

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων πολιτικών. Ο πρόεδρος του TDP (Τουρκικό Kόμμα Αλλαγής), Μουσταφά Σαριγκιούλ, ήρθε στην Αθήνα και άνοιξε τουρκική σημαία στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, ο Τούρκος πολιτικός ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. 

Αυτή η κίνηση ανεβάζει κι άλλο την ένταση στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το βίντεο του Μουσταφά Σαριγκιούλ από την Αθήνα – που κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων – φιλοξενεί και η ιστοσελίδα της και η Yeni Safak, σχολιάζοντας την ένταση που επικρατεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Η τουρκική ιστοσελίδα χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα» την κίνηση του προέδρου του TDP να ανοίξει την τουρκική σημαία μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων.

«Είμαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μη ζητάς βοήθεια από την Αμερική. Ζήτα φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε το χέρι σου από τα όπλα. Ελάτε σε ειρήνη, είμαστε εδώ», αναφέρει ο Μουσταφά Σαριγκιούλ στο βίντεο που ανάρτησε στα social media, ενώ ανοίγει την σημαία της χώρας του μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος. 

Στο δημοσίευμα της Yeni Safak γίνεται λόγος για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο από την πλευρά της Ελλάδας, αφού – όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα – η Αθήνα αψηφά την προειδοποίηση της Άγκυρας για τα 12 μίλια και οπλίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σημειώνεται δε ότι η Ελλάδα δεν αρνείται τον στρατιωτικό εξοπλισμό των νησιών, έχοντας πίσω της τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι επιμένει στον «ισχυρισμό» της ότι πρόκειται για «δικαίωμα αυτοάμυνας».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Φόρτωση άρθρων...