Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τους βγαίνει από Αριστερά ο Μητσοτάκης, αλλαγή κλίματος επιχειρεί η Κυβέρνηση

Μια ολοκληρωμένη απάντηση στο δυσμενές κλίμα που προκαλεί το κύμα ακρίβειας και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχειρεί η Κυβέρνηση, προωθώντας στην παρούσα φάση στοχευμένες δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Οι μετρήσεις των τελευταίων εβδομάδων προκάλεσαν συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ιχνηλάτησε τα σχετικά ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αποφάσισε να τραβήξει πρόσω ολοταχώς, αξιοποιώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο προς αυτή την κατεύθυνση. 

Είναι πλέον σαφές πως η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη αναδείξει το αφήγημα της που θα την οδηγήσει στις εκλογές με κύριο στόχο την επίτευξη της αυτοδυναμίας, ένα δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα.   

Στο επίκεντρο της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου έχουν τεθεί οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η μεσαία τάξη, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις για το «κοινωνικό συμβόλαιο» της κυβερνητικής παράταξης με τους πολίτες τις προσεχείς εβδομάδες.      

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει πλέον από τα Αριστερά στους πολιτικούς του αντιπάλους, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα τόσο του κ. Ανδρουλάκη, αλλά πολύ περισσότερο του Αλέξη Τσίπρα περί δήθεν ταξικών επιλογών και ελιτίστικων προσεγγίσεων.     

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ συνιστά ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα με συγκεκριμένο προσανατολισμό στήριξης όσων έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ έπονται και άλλα μέτρα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

Εκτός των άλλων, η νεολαία συνιστά μια δεξαμενή ψήφων με έντονο ενδιαφέρον για το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ στα σκαριά βρίσκονται ανακοινώσεις που αφορούν στην στεγαστική πολιτική, ένα κορυφαίο κοινωνικό ζήτημα το οποίο επηρεάζει τις ζωές και τις αποφάσεις χιλιάδων νέων επιστημόνων και εργαζόμενων.  

Μετά από μια δωδεκαετία με έντονες οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις, λόγω των μνημονίων, της πανδημίας και τώρα των συνεπειών της ρωσικής εισβολής, η ελληνική κοινωνία αναζητεί χειροπιαστή ελπίδα και προοπτική για το άμεσο μέλλον. 

Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η επανάσταση του αυτονόητου στην καθημερινότητα μιας χώρας που βίωσε δυσανάλογα την οικονομική κρίση συνιστά μονόδρομο, για μια παράταξη που έχει τα ηνία της χώρας και φιλοδοξεί να συνεχίσει να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...