Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τρέμουν τις κάλπες στο ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχία στην Κουμουνδούρου για εκλογικό αιφνιδιασμό

Παρασκήνιο

Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού μέσα στο 2022 επικρατεί στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία χρονική στιγμή που το κόμμα παρουσιάζει εικόνα εσωστρέφειας και η δημοσκοπική στασιμότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να σηκώνει ψηλά τα λάβαρα της επανάστασης για λόγους εντυπωσιασμού, ζητώντας την απομάκρυνση της Κυβέρνησης μέσω της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, εντούτοις στην ηγετική  ομάδα της Κουμουνδούρου ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς αφενός θα οδηγούσε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε μια νέα εκλογική συντριβή, αφετέρου θα σήμαινε το τέλος του κ. Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει διαρρήδην το σενάριο αυτό, καθώς η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας, λόγω και της μεγάλης ακρίβειας που προκάλεσε η διεθνής συγκυρία, ενώ ο ίδιος έχει αποδείξει πως κινείται πάντοτε θεσμικά και σέβεται τις θητείες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διαμάχη μεταξύ των προεδρικών και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσει, ατμόσφαιρα που προκαλεί κατήφεια στις τάξεις των οπαδών και των ψηφοφόρων που βλέπουν την επιστροφή στην εξουσία ως άπιαστο όνειρο και στόχο που αφορά το μακρινό μέλλον.

Ταυτόχρονα, η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ συνιστά ένα μεγάλο αγκάθι για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των επονομαζόμενων πασοκογενών εμφανίζει τάσεις επαναπατρισμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο η σκέψη για πρόωρες εκλογές προκαλεί αναταραχή στη σημερινή ηγεσία, αντίθετα με τη λεγόμενη εσωκομματική πτέρυγα που περιμένει την πρώτη στραβή για να βγει ανοιχτά πλέον στο αντάρτικο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...