Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις και Novartis, όμηρος του Πολάκη ο Τσίπρας

Παρασκήνιο

Σε κατάσταση απόλυτου πανικού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου μπροστά στο στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο που καλείται να αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης χρονιάς.

Οι αμαρτίες του παρελθόντος και οι καθεστωτικές αντιλήψεις την περίοδο της διακυβέρνησης που του γύρισαν μπούμερανγκ έχουν προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και πέφτει στο ένα μετά το άλλο λάθος.

Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, αλλά και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, την ώρα που η κλεψύδρα του χρόνου μέχρι τις επόμενες εκλογές αδειάζει και το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης με ότι αυτό σημαίνει για την κεντροαριστερά πολυκατοικία.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το πρόσφατο άρθρο του κ. Τσίπρα στο Documento την ώρα μάλιστα που οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis είναι καταιγιστικές.  

Ταυτόχρονα οι απίστευτες ενέργειες και δηλώσεις του κ. Παύλου Πολάκη που έρχονται από μία άλλη εποχή συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται όμηρος του αψύ Κρητικού, παρά το γεγονός ότι του κάνει σοβαρή ζημιά στο ζωτικό χώρο του κέντρου.

Είναι σαφές πλέον ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία που συνδέουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τσίπρα με αρνητικό αντίκτυπο για το προφίλ και τη φυσιογνωμία μιας παράταξης που κάποτε εκπροσωπούσε τη μετριοπάθεια και τον ήπιο πολιτικό λόγο της ανανεωτικής Αριστεράς.

Φαίνεται πως οι ακραίες τοποθετήσεις και οι ανεξήγητοι ακτιβισμοί που δεν ταιριάζουν σε κόμμα εξουσίας είναι μέρος της στρατηγικής του κ. Τσίπρα ο οποίος λοξοκοιτάζει στα αριστερά αφού αντιλαμβάνεται πλέον πως με την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ χάνει τα ηνία στο πεδίο της σοσιαλδημοκρατίας και ανακρούει πρύμναν μπαίνοντας σε ένα άτυπο ανταγωνισμό με το ΚΚΕ και το κόμμα Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Φόρτωση άρθρων...