Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τσακαλώτος και Παππάς υπέρ Αχτσιόγλου για τη σεξιστική επίθεση

«Δεν «καταπίνεται» μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας την υποστήριξη του στην συνυποψήφιά του, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή σεξιστική επίθεση που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα, στο διαδίκτυο.

Σημειωτέον ότι στο πλευρό της κ. Αχτσιόγλου τάχθηκαν άλλες 26 γυναίκες- στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπογράφοντας κείμενο στήριξης, το οποίο στην συνέχεια προσυπέγραψαν και άλλα επώνυμα κομματικά στελέχη.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου:

Δεν είναι πρώτη φορά που η Έφη Αχτσιόγλου αποτελεί στόχο έμφυλης επίθεσης. Η διάκριση λόγω φύλου, ο σεξισμός που χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο είδος καταπίεσης και βίας σε βάρος των γυναικών εμφιλοχωρεί σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και έχει δυστυχώς σημαντική θέση και στην πολιτική. Δεν «καταπίνεται» μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

Η Έφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου, όπως και όλες οι συντρόφισσες που πήραν την πρωτοβουλία υποστήριξής της.

news

Παππάς για Αχτσιόγλου: Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα σε κάθε σύντροφο και σε κάθε συντρόφισσα

«Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς πρέπει να κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις. Όχι για το φύλο του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η συνυποψήφιά του, Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα σε κάθε σύντροφο και σε κάθε συντρόφισσα που δέχεται σεξιστικές επιθέσεις.

Όπως τώρα στην Έφη, έτσι και παλιότερα στην Κατερίνα και στη Ρένα.

Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς πρέπει να κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις. Όχι για το φύλο του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τον κώδικα των αξιών μας.

news

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...