Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

Τσιάρας: «Σκοτεινή περίοδος για τη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

Παρασκήνιο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φέρει κάτι νέο, έχει εξαντλήσει την πολιτική του παρουσία την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. 

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως κάθε πολιτικός χώρος μέσα από τα Συνέδρια προσπαθεί να αναβαθμιστεί.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός έκανε λόγο για σκοτεινή περίοδο στο χώρο της Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Επίσης, ανέφερε πως δυστυχώς επαναλαμβάνονται φωνές που κάποιοι θέλουν ένα παράλληλο σύστημα δικαιοσύνης και θέλουν αποχωρήσεις δικαστών για να φέρουν τους δικούς τους, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Έπειτα, ο Κώστας Τσιάρας είπε πως πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ενώ είπε πως το επόμενο διάστημα θα ψηφιστούν νομοσχέδια για την δικαστική αστυνομία, αναμόρφωση των υπηρεσιών προστασίας ανηλίκων.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, το οποίο θα ψηφιστεί εντός του έτους ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα προσληφθούν 30 ιατροδικαστές.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως από το νέο δικαστικό έτος η επίδοση δικογράφων θα γίνεται ψηφιακά.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για τις σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη: Αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές

Τη σχέση του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, περιέγραψε μέσα σε λίγες λέξεις ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα σενάρια ...

Το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι λάθος επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ο χρόνος των Εκλογών

- O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί το πολιτικό του κεφάλαιο με κάθε τρόπο, γι’ αυτό εκτός από τις περιοδείες, ξεκίνησε και ένα κύκλο εμφανίσεων στα Μ...

Φόρτωση άρθρων...