Εφιάλτη αποτελεί για την Κουμουνδούρου ο Χρήστος Καλογρίτσας και η πολύ σοβαρή πιθανότητα να ανοίξει πια για τα καλά το στόμα του.  Όπως φάνηκε και χθες, με την δημοσιοποίηση του «μυστικού» ημερολογίου του επιχειρηματία, το «μαρτύριο της σταγόνας» για την Κουμουνδούρου από τον Καλογρίτσα θα συνεχισθεί.

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν χθες στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα και πιο συγκεκριμένα δυο αποσπάσματα από τις 15/9/2016 και από τις 24. 9.2016. Ως γνωστόν η Ευθαλία Διαμαντή κατέθεσε για τον Αρτεμίου ότι είχε συναντήσεις με Καλογρίτσα και Παππά στο γραφείο του πρώτου.

Επίσης, η ίδια μάρτυρας έχει καταθέσει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντήθηκε με Μαρινάκη στα γραφεία του τελευταίου. Στις 15 Σεπτεμβρίου υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου και στις 22 Σεπτεμβρίου συνάντηση Παππά - Αρτεμίου στα γραφεία Καλογρίτσα και μετά συνάντηση με Μαρινάκη και μετά συνάντηση με Νίκο Παππά.

Προφανώς όλες αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, γιατί οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας καθώς και ο Κύπριος δικηγόρος, ήθελαν να… ενημερωθούν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δια ζώσης, για την πορεία του Ολυμπιακού… 

@ Την ίδια στιγμή η γραμματέας του «κόκκινου» εργολάβου διεύρυνε τις αποκαλύψεις της για τις «μαύρες σακούλες» στην Κουμουνδούρου  με την συνέντευξη της στα «Παραπολιτικά».

Ως γνωστόν ο Νίκος Παππάς έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της, αλλά παρέλειψε να μηνύσει τον Χρήστο Καλογρίτσα. Ο γνωστός εργολάβος σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις προειδοποιεί ότι περιμένει να τον μηνύσουν για να μπορέσει να ρίξει τις βόμβες.

Τότε, όπως λέει, θα «λαλήσει ο ήχος και το φως».

Πρόκειται για υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες και συνομιλίες, για να χρησιμοποιήσει το αποδεικτικό υλικό πρέπει να καταστεί κατηγορούμενος.

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κακουργηματικές διώξεις για υποκλοπές.

Βέβαια στην Κουμουνδούρου τρέμουν στην κυριολεξία τον Χρήστο Καλογρίτσα και δεν πρόκειται να καταθέσουν μήνυση εναντίον του.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τότε θα αρχίσουν να σκάνε οι βόμβες με κίνδυνο να… κατεδαφιστεί η… παράγκα της Κουμουνδούρου.

Τότε θα κληθούν να πληρώσουν όλους τους λογαριασμούς.

@ Σε κανονικό πολιτικό «πιστόλι» του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, διαβόητος Χρήστος Ράμμος. Ο οποίος χθες, πρώτα συναντήθηκε και «ενημέρωσε» τον Τσίπρα για λίστα προσώπων τα οποία (υποτίθεται) «παρακολουθούνταν» και στην συνέχεια απέστειλε τις «απόρρητες» επιστολές του στην Βουλή και τους αρχηγούς των κομμάτων. Για να πιάσει το νήμα των «αποκαλύψεων Ράμμου» ο Τσίπρας στήνοντας αμέσως μετά, προγραμματισμένη πολιτική θεατρική παράσταση που από το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη. Ούτε… συνεννοημένοι να ήταν – ή λέτε να ήταν;     

@ Ξεπέρασε ακόμη και την χειρότερη εκδοχή του εαυτού του, ο συνταξιούχος πολιτικός «συν-πρωθυπουργός» του Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλης Βενιζέλος.

Είναι προφανώς τόσο ισχυρό το ΜΕΝΟΣ του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος… τόλμησε να μην «αξιοποιήσει» αυτό το τεράστιο «εθνικό κεφάλαιο» που φέρει παράλληλα και ένα βαρύ επίθετο (Βενιζέλος) που έφτασε στο απώτατο σημείο ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ να συναγελάζεται με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Πουτινόφιλους και  Δραχμιστές. Ακυρώνοντας την όποια πορεία έχει καταγράψει ως πολιτικός πρωταγωνιστής του μετώπου των Μετριοπαθών, Φιλοευρωπαϊκών, Δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. 

Η απόφαση του Βενιζέλου να βρεθεί στο ίδιο πάνελ με όλο τον παραπάνω εσμό, είναι ίσως ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και από την… ηρωική πορεία του προς το Ζάππειο, τότε επί Γιώργου Παπανδρέου, ως  σύγχρονος Αρμάνδος Δελαπατρίδης. 

Δεν έχει πια… πάτο το βαρέλι για τον Βενιζέλο.      

@ H Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί πως η πραγματική εικόνα που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία δεν έχει καμία σχέση με τα εκλογικά ποσοστά που το τελευταίο διάστημα του «δίνουν» συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες. Ναι μεν στην τελική ευθεία προς τις κάλπες αυξάνονται θεωρητικά τα ποσοστά του δικομματισμού, κάτι όμως που δεν αποτελεί υποχρεωτικά και «κανόνα». Ειδικά μάλιστα όταν, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει μεγάλη, άνω του 6% - 7%, και σύμφωνα τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αδύνατο να απειλήσει την ΝΔ σε ότι έχει να κάνει με την πρωτιά. Άρα το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλη τύχη για ισχυρό διψήφιο ποσοστό, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη.  

@ Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση της αναλογίας χρέους προς ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, σε επίπεδο ευρωζώνης η αναλογία χρέους ΑΕΠ μειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο στο 93% συνολικά από το 94,2% και στο 85,1% από 86,4% σε επίπεδο ΕΕ.

Μείωση καταγράφηκε και σε ετήσια βάση, καθώς σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021 ο λόγος δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε στην ευρωζώνη από 97,3% σε 93% και στην ΕΕ από 89,7% σε 85,1%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Eurostat, οι υψηλότεροι δείκτες του δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022 ήταν στην Ελλάδα (178,2%), στην Ιταλία (147,3%), στην Πορτογαλία (120,1%), στην Ισπανία (115,6%), στη Γαλλία (113,4%) και το Βέλγιο (106,3%). Οι χαμηλότεροι δε, στην Εσθονία (15,8%), τη Βουλγαρία (23,1%) και το Λουξεμβούργο (24,6%).

@ Η Εθνική Leasing, αναδεικνύεται για το έτος 2022 και για 4η συνεχή χρονιά, πρώτη στις νέες εργασίες του κλάδου Xρηματοδοτικών Mισθώσεων, υλοποιώντας εργασίες συνολικού ύψους 233 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (ΕΕΕΧΜ), οι νέες εργασίες που πραγματοποίησε το σύνολο των Ελληνικών Εταιριών Χρηματοδοτικών Μισθώσεων ανήλθαν το 2022 στο ποσό των 517 εκατ. ευρώ, με την Εθνική Leasing να καταλαμβάνει ποσοστό 45% επί του συνόλου.

Σημαντική αύξηση σημείωσε επίσης η εταιρία και στο μερίδιο αγοράς των Χρηματοδοτικών Μισθώσεων, καθώς μεταξύ των ετών 2018 και 2022, το ποσοστό της αυξήθηκε απο 13% σε 24%.

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων από Χρηματοδοτικές Μισθώσεις της Εθνικής Leasing για το έτος 2022 ανήλθε σε 4%.

Η Εθνική Leasing υπενθυμίζεται ότι είναι 100% θυγατρική εταιρία της Εθνικής Τράπεζας.

@ Μια παγκόσμια καινοτομία υλοποιεί η Mytilineos Energy & Metals, παρουσιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα σε περιβάλλον Metaverse.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η Mytilineos θα δημοσιεύσει το Flash Note για τα Οικονομικά Αποτελέσματα 2022 και πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, θα χρησιμοποιεί 3D απεικόνιση. Γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο για να κάνει μια τέτοια παρουσίαση, απεικονίζοντας τα οικονομικά μεγέθη σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της και με τόση λεπτομέρεια. 

Η 3D απεικόνιση των οικονομικών μεγεθών επιτρέπει σε διαφορετικά κοινά να κατανοήσουν καλύτερα και σε βάθος τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών, παρέχοντας μία πιο εύληπτη και προσιτή εμπειρία. 

Μέσω αυτής της διαδραστικής εμπειρίας, οι εταιρείες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν βασικούς τομείς επιτυχίας και τομείς βελτίωσης, ενώ το εικονικό περιβάλλον επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα με τρόπο που οι παραδοσιακές μέθοδοι, όπως τα υπολογιστικά φύλλα και τα γραφήματα, δεν μπορούν να αποδώσουν.