Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Βάναυση προσβολή των γυναικών από τον Ασκούνη

Παρασκήνιο

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, τα ξημερώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, η εναντίωση του τέως δημάρχου Κ. Ασκούνη στην, προβλεπόμενη εκ του νόμου, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι η Επιτροπή «δεν προσφέρει κάτι στην ουσία της πόλης. Δεν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι σε κατώτερη μοίρα. Η διασφάλιση της ισότητας είναι εξασφαλισμένη και εκ του συντάγματος και εκ των νόμων, επομένως τέτοια όργανα δε νομίζω ότι συμβάλλουν(ε) ώστε κάποια δικαιώματα κάποιων... κάποιου από τα δύο φύλα να μπορέσει να τα διεκδικήσει ή να ζητήσει καλύτερη μοίρα στη κοινωνία την οποία ζούμε».

Ήδη η τοποθέτηση του αυτή, έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της πόλης, συζητιέται σε γυναικείες και κινηματικές οργανώσεις και προκαλεί σωρεία αντιδράσεων, αφού κλείνει τα μάτια στη φρικτή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, κακοποιημένες γυναίκες.

Η πρώτη ανοικτή καταδίκη αυτών των αντιλήψεων έγινε κατά τη συνεδρίαση του οργάνου από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρο Λασκαρίδη, ο οποίος έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Βάναυσα προσέβαλε τις γυναίκες, όχι μόνο της Καλλιθέας, αλλά και της χώρας και του πλανήτη, που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους κόντρα σε φαλλοκρατικές συμπεριφορές και νοοτροπίες και πέφτουν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών, ο δημοτικός σύμβουλος, τέως δήμαρχος Κ. Ασκούνης.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, κι όταν η συζήτηση είχε φτάσει στο θέμα της λειτουργίας της, προβλεπόμενης εκ του νόμου, Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Καλλιθέας, ο Κ. Ασκούνης, είπε λέξει:

«Αυτό δεν προσφέρει κάτι στην ουσία της πόλης. Δεν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι σε κατώτερη μοίρα. Η διασφάλιση της ισότητας είναι εξασφαλισμένη και εκ του συντάγματος και εκ των νόμων, επομένως τέτοια όργανα δε νομίζω ότι συμβάλλουν(ε) ώστε κάποια δικαιώματα κάποιων... κάποιου από τα δύο φύλα να μπορέσει να τα διεκδικήσει ή να ζητήσει καλύτερη μοίρα στη κοινωνία την οποία ζούμε».

Φαίνεται, ότι ο Κ. Ασκούνης, όπως του είπαμε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

-Δεν έχει ακούσει τίποτα από τις πρόσφατες καταγγελίες εκατοντάδων γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης και βιασμών και απασχολούν και ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη; Δεν τον έχει αγγίξει καν το θέμα;

-Έχει ακούσει ο Κ. Ασκούνης άνδρες να καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από γυναίκες;

-Έχει αντιληφθεί ο Κ. Ασκούνης άνδρες να βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και κατά τις σχετικές συναντήσεις που έχουν να πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες, με αντάλλαγμα την πρόσληψη;

Είναι πασιφανές ότι οι αντιλήψεις του κ. Ασκούνη, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του, είναι βαθιά ανιστόρητες και προσβάλλουν τον αγώνα των γυναικών που διεκδικούν να ζήσουν με την αξιοπρέπεια που δικαιούνται. Συγχρόνως, είναι και βαθιά αναχρονιστικές διότι κάνουν ότι δεν βλέπουν το τι συμβαίνει γύρω τους και κλείνουν τα μάτια στα αίσχη κατά των γυναικών.

Είμαστε ακόμα πάρα πολύ μακριά από το να κατακτήσουν οι γυναίκες τα αυτονόητα. Η κοινωνία μας απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί «κοινωνία ισότητας» και χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας για να το πετύχουμε. Δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες, δίπλα στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, απέναντι στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, απέναντι στον Κ. Ασκούνη και τις αντιλήψεις του.

Νιώθουμε μόνο ντροπή γι’ αυτά που ακούσαμε από το στόμα του πάλαι ποτέ δημάρχου Κ. Ασκούνη και τα παραδίδουμε στην κρίση όλων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Κόντρα Βορίδη – Κόκκαλη για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική ασυλία

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Επικράτειας, Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, με αφορμή τη συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών για την κατάργηση ...

Φόρτωση άρθρων...