Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Βαριές ευθύνες για την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια Αττικής  

Τεράστιες ευθύνες φέρει η Πολιτική Προστασία για την απαράδεκτη κατάσταση που προκλήθηκε κατά τη χθεσινή επέλαση της «Ελπίδας» και που είχε ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία που αντιμετώπισαν χιλιάδες οδηγοί λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και τις πρωτοφανείς εικόνες που δεν συνάδουν με μια ευρωπαϊκή χώρα. 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους επικεφαλής αυτού του νευραλγικού τομέα που αναβαθμίστηκε σε υπουργείο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και που όφειλαν γνωρίζοντας το μέγεθος της χιονοκαταιγίδας που θα έπληττε την περιοχή της πρωτεύουσας να λάβουν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα  για να διασφαλίσουν την ομαλότερη δυνατή λειτουργία της κυκλοφορίας και την προστασία των πολιτών που κινδύνευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου εικοσιτετραώρου. 

Μαζί με την Πολιτική Προστασία έκθετη παραμένει και η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής που κατά τον κρίσιμο χρόνο αντί να δώσει βάρος στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά περιφερόταν στις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών και διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα του μηχανισμού. 

Με άλλα λόγια δύο βασικοί πυλώνες του συστήματος για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων μετρήθηκαν και πήραν κάτω από τη βάση. Τον μεν περιφερειάρχη Αττικής θα τον κρίνει ο ελληνικός λαός στις επόμενες αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο δε όμως υπουργός Πολιτικής Προστασίας που ανέλαβε ένα πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο, έχοντας τις μεγάλες περγαμηνές από τη θητεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τεθεί υπό αυστηρή αξιολόγηση από το Μέγαρο Μαξίμου για το αν πράγματι μπορεί να συνεχίσει να ηγείται ενός τόσο νευραλγικού πόστου που σχετίζεται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα του πολίτη. 

Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση, αλλά εκείνος με όσα έπραξε, αλλά κυρίως δεν έπραξε αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Φόρτωση άρθρων...