Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

Κακοκαιρία: Βαριές ευθύνες για την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια Αττικής  

Παρασκήνιο

Τεράστιες ευθύνες φέρει η Πολιτική Προστασία για την απαράδεκτη κατάσταση που προκλήθηκε κατά τη χθεσινή επέλαση της «Ελπίδας» και που είχε ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία που αντιμετώπισαν χιλιάδες οδηγοί λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και τις πρωτοφανείς εικόνες που δεν συνάδουν με μια ευρωπαϊκή χώρα. 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους επικεφαλής αυτού του νευραλγικού τομέα που αναβαθμίστηκε σε υπουργείο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και που όφειλαν γνωρίζοντας το μέγεθος της χιονοκαταιγίδας που θα έπληττε την περιοχή της πρωτεύουσας να λάβουν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα  για να διασφαλίσουν την ομαλότερη δυνατή λειτουργία της κυκλοφορίας και την προστασία των πολιτών που κινδύνευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου εικοσιτετραώρου. 

Μαζί με την Πολιτική Προστασία έκθετη παραμένει και η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής που κατά τον κρίσιμο χρόνο αντί να δώσει βάρος στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά περιφερόταν στις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών και διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα του μηχανισμού. 

Με άλλα λόγια δύο βασικοί πυλώνες του συστήματος για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων μετρήθηκαν και πήραν κάτω από τη βάση. Τον μεν περιφερειάρχη Αττικής θα τον κρίνει ο ελληνικός λαός στις επόμενες αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο δε όμως υπουργός Πολιτικής Προστασίας που ανέλαβε ένα πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο, έχοντας τις μεγάλες περγαμηνές από τη θητεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τεθεί υπό αυστηρή αξιολόγηση από το Μέγαρο Μαξίμου για το αν πράγματι μπορεί να συνεχίσει να ηγείται ενός τόσο νευραλγικού πόστου που σχετίζεται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα του πολίτη. 

Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση, αλλά εκείνος με όσα έπραξε, αλλά κυρίως δεν έπραξε αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα κάνει εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να κατηγορεί αυτήν τη φορά τη...