Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Βαριέται και το δείχνει

Παρασκήνιο

Ο  Θοδωρής Δρίτσας θεωρείται βέβαιο πως θα είναι ένας εκ των «σίγουρων» τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα βρεθεί εκτός σκιώδους κυβέρνησης, αμέσως μόλις ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να πατήσει τη μουσική για να ξεκινήσουν οι… «μουσικές καρέκλες» της Κουμουνδούρου.

Εδώ που τα λέμε, μάλιστα, δεν είναι μόνο ότι ο Δρίτσας ανήκει στους «53», ούτε πως, όντας τομεάρχης, είχε διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία για την επένδυση στο Ελληνικό, προκαλώντας την οργή του Αλέξη Τσίπρα.

Πέραν αυτών, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας… βαριέται και το δείχνει. Είναι χαρακτηριστικό πως όλο το προηγούμενο διάστημα, επί της ουσίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έπαιζε χωρίς αντίπαλο, αφού από τον ΣΥΡΙΖΑ ουδείς έκανε τον κόπο να τον «στριμώξει».

Επίσης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσαν την στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας και το σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, ο Δρίτσας περιορίστηκε σε κάποιες γενικόλογες διατυπώσεις, του τύπου «να μην πάμε σε κούρσα εξοπλισμών» και διάφορα άλλα τέτοια, που μας έλεγαν και οι χίπηδες στο Γούντστοκ και τα Μάταλα από τα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Φόρτωση άρθρων...