Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βάζει τάξη η Κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια, πρόσω ολοταχώς για την διασφάλιση της κανονικότητας

Παρασκήνιο

Αποφασισμένη να προχωρήσει αταλάντευτα στην αποκατάσταση της κανονικότητας στους χώρους των δημοσίων ΑΕΙ, σπάζοντας ένα κατεστημένο δεκαετιών που ακολούθησε της μεταπολίτευσης και αποτέλεσε όνειδος για μια σύγχρονη χώρα είναι η Κυβέρνηση. 

Παρά τις αντιδράσεις των γνωστών κύκλων μιας ισχνής μειοψηφίας που αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί στα campus ολόκληρης της χώρας, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά το σχέδιο του για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και ασυδοσίας και να σπάσει το απόστημα αυτό  που προκαλεί την κοινή γνώμη. 

Οι λογικές του άβατου δεν έχουν σχέση με το μέλλον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαβεβαιώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που στηρίζουν αναφανδόν αυτή την πρωτοβουλία εκφράζοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και κάθε ευαίσθητου δημοκρατικά πολίτη. 

Η έναρξη λειτουργίας του σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η πρόσφατη επιχείρηση της Aστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου συνιστούν αποφασιστικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, την οποία πολλοί στο παρελθόν ονόμασαν «επανάσταση του αυτονόητου», αλλά καμία Κυβέρνηση δεν τόλμησε να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. 

Το χάιδεμα των κουκουλοφόρων όλα τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων και με την πολιτική κάλυψη σε πολλές περιπτώσεις των κομμάτων της Αριστεράς έφτασε στο τέλος και πλέον η Πολιτεία προχωρά στην επόμενη μέρα με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος στη γνώση, της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τμημάτων και της αποτροπής φαινομένων τραμπουκισμών από ελάχιστους εσωτερικούς και περισσότερους εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες που αντιμετώπιζαν τη δημόσια περιουσία ως τσιφλίκι τους. 

Στη σκιά αυτών των εξελίξεων, η σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης καθίσταται αναπόφευκτη, ενώ πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η καθαρή στάση της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο θέμα αυτό θα τις δώσει πόντους ανάμεσα στα μετριοπαθή ακροατήρια και στους λεγόμενους «νοικοκυραίους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...