Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Βάζει τάξη η Κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια, πρόσω ολοταχώς για την διασφάλιση της κανονικότητας

Παρασκήνιο

Αποφασισμένη να προχωρήσει αταλάντευτα στην αποκατάσταση της κανονικότητας στους χώρους των δημοσίων ΑΕΙ, σπάζοντας ένα κατεστημένο δεκαετιών που ακολούθησε της μεταπολίτευσης και αποτέλεσε όνειδος για μια σύγχρονη χώρα είναι η Κυβέρνηση. 

Παρά τις αντιδράσεις των γνωστών κύκλων μιας ισχνής μειοψηφίας που αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί στα campus ολόκληρης της χώρας, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά το σχέδιο του για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και ασυδοσίας και να σπάσει το απόστημα αυτό  που προκαλεί την κοινή γνώμη. 

Οι λογικές του άβατου δεν έχουν σχέση με το μέλλον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαβεβαιώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που στηρίζουν αναφανδόν αυτή την πρωτοβουλία εκφράζοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και κάθε ευαίσθητου δημοκρατικά πολίτη. 

Η έναρξη λειτουργίας του σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η πρόσφατη επιχείρηση της Aστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου συνιστούν αποφασιστικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, την οποία πολλοί στο παρελθόν ονόμασαν «επανάσταση του αυτονόητου», αλλά καμία Κυβέρνηση δεν τόλμησε να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. 

Το χάιδεμα των κουκουλοφόρων όλα τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων και με την πολιτική κάλυψη σε πολλές περιπτώσεις των κομμάτων της Αριστεράς έφτασε στο τέλος και πλέον η Πολιτεία προχωρά στην επόμενη μέρα με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος στη γνώση, της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τμημάτων και της αποτροπής φαινομένων τραμπουκισμών από ελάχιστους εσωτερικούς και περισσότερους εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες που αντιμετώπιζαν τη δημόσια περιουσία ως τσιφλίκι τους. 

Στη σκιά αυτών των εξελίξεων, η σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης καθίσταται αναπόφευκτη, ενώ πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η καθαρή στάση της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο θέμα αυτό θα τις δώσει πόντους ανάμεσα στα μετριοπαθή ακροατήρια και στους λεγόμενους «νοικοκυραίους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαϊτάνης: Τα ξεπερασμένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση για την Υγεία

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Εκπρόσω...

Στήριξη ΕΛΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπρα ντε φερ Κυβέρνησης-Τραπεζών για δανειολήπτες, συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

- Ως ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει μπροστά αξιολογείται η τρέχουσα διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ σε γνωσ...

Φόρτωση άρθρων...