Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Βγήκαν ήδη στο αντάρτικο

Υποτίθεται ότι στο μυστικό δείπνο που είχε γίνει σχεδόν πριν έναν μήνα στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη μεταξύ των «κορυφαίων» του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συμφωνηθεί να οδηγηθεί το κόμμα στο συνέδριο με ομοθυμία και ομόνοια, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Μάλιστα, τότε, είχε κάνει εντύπωση σε πολλούς ο κατηγορηματικός και... ενθουσιαστικός τρόπος με τον οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συμφωνήσει σε αυτή την προτροπή Τσίπρα, χρησιμοποιώντας μάλιστα πύρινες διατυπώσεις για την ανάγκη «να είμαστε ενωμένοι για να ρίξουμε τον Μητσοτάκη» -κάπως έτσι το είπε.

Ωστόσο, φαίνεται πως το ξανασκέφτηκε, καθώς πλέον τόσο οι «53» ειδικώς, όσο και η «Ομπρέλα» συνολικά, περνούν στην σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση, με το βλέμμα στραμμένο στο συνέδριο του  Φεβρουαρίου. 

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, άλλωστε, που στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης, Βούτσης, Δρίτσας αλλά και Λάμπρου βγήκαν ανοιχτά απέναντι στις εισηγήσεις Τσίπρα. Ορισμένοι, δε, εξ αυτών, ζήτησαν να... καταγραφούν και στα πρακτικά (που δεν υπάρχουν...) οι διαφωνίες τους. Αναλυτικά, η εσωκομματική αντιπολίτευση είπε «όχι» στις ποσοστώσεις (η πρόταση Τσίπρα προβλέπει ποσόστωση 20% για τους συμμάχους) ενώ διαφώνησε και με την πρόταση για συμμετοχή 150 προσωπικοτήτων ως αριστίνδην σύνεδροι.

Ειδικά για το δεύτερο, είναι να απορεί κανείς γιατί η εσωκομματική αντιπολίτευση διαφώνησε για 150 ανθρώπους σε σύνολο... 5.000 συνέδρων. Η απάντηση, όμως, είναι απλή: στην «Ομπρέλα» θεωρούν ότι μπορούν στο συνέδριο να φτάσουν και στο 50% των συνέδρων –άρα και των οργάνων.

Με άλλα λόγια, το «concept», που θα έλεγε και ο Ευκλείδης, είναι να κερδίσουν ψήφο-ψήφο τον έλεγχο του κόμματος. γι’ αυτό και τους ενοχλεί ακόμη και η σταγόνα των 150 στον ωκεανό των 5.000 συνέδρων. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Φόρτωση άρθρων...