Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Βολοδέρνει στο over/under 20% ο Τσίπρας και ο εφιάλτης της ακρίβειας που στοιχειώνει το Μαξίμου

Σαρωτική και καθαρή ήταν για ακόμη μια φορά η επικράτηση Μητσοτάκη χθες στην Βουλή, απέναντι στον ασθμαίνοντα Τσίπρα με αφορμή την συζήτηση για για Belh@rra και Rafale.
Είναι ξεκάθαρο πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,  που συν τοις άλλοις ως γνήσιο κομμουνιστικό ιδεολογικό τέκνο που είναι – αν και εσχάτως υποδύεται τον… κεντρώο - νιώθει «αλλεργία» για τα Εθνικά θέματα και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί θεσμικά σε μια συζήτηση με επιχειρήματα που να στηρίζονται στην κοινή λογική. 
Μόνο για λάσπη στον ανεμιστήρα, Φουρθιώτηδες, Πολάκηδες και την αναπαραγωγή των… βόθρων του διαδικτύου είναι γεννημένος.
Για αυτό και δεν λέει να ξεκολλήσει από το over / under 20%, ποσοστό στο οποίο συνεχίζει να βολοδέρνει.

@ Και μιας και μιλάμε για εκλογικά ποσοστά δύο ακόμη χθεσινές δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη – στην χειρότερη μάλιστα συγκυρία για τον ίδιο και την Κυβέρνηση του. Όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό αφού υπάρχει υπόκωφη κοινωνική ανησυχία για την Οικονομία και για την κλιμακούμενη ΑΚΡΙΒΕΙΑ που κυριολεκτικά ισοπεδώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της Μεσαίας τάξης. 
Και δεν χρειάζεται ο Μητσοτάκης, ούτε δημοσκόπους ούτε επικοινωνιολόγους, για να αντιληφθεί πόσο… αγκομαχά ο μέσος πολίτης όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τα βουνά των μηνιαίων, απλήρωτων, λογαριασμών. Μάλιστα δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα, ένα πρωινό ο πρωθυπουργός αιφνιδιαστικά, χωρίς κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία, να πάει μια βόλτα στα καφενεία και τις λαϊκές, που όλα τα προηγούμενα χρόνια περιόδευε ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄Αθηνών, για να έχει ιδίαν αντίληψη της κατάστασης που βιώνει ο μέσος πολίτης.     

@ Δυσφορία υπάρχει όπως μαθαίνουμε στο Μέγαρο Μαξίμου για τους… εξαφανισμένους «γαλάζιους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης αλλά και για τον υπουργό Βορείου Ελλάδος με αφορμή την φρικιαστική δολοφονία του 19χρονου Άλκη.
Προφανώς για να μην ενοχλήσουν τους πολυπληθείς οπαδούς του ΠΑΟΚ, ποιούν την… νήσσαν και δεν βγαίνουν δημόσια να υπερασπισθούν την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ και ΜΕΘΟΔΙΚΗ δουλειά που έκανε η Ελληνική Αστυνομία «μπουζουριάζοντας» τους εγκληματίες χούλιγκαν, μετά την σαφή και ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού.  
Όλα όμως τα καταγράφει στο «μπλοκάκι» του ο Μητσοτάκης.         

@ Ικανοποίηση υπάρχει στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, αφού δύο μήνες πλέον μετά την εκλογή του εμφανίζεται σε όλες τις μετρήσεις να κινείται πέριξ του 15% και σε μονοψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο παγιώνεται η αντίληψη στην κοινή γνώμη πως ο Τσίπρας ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κερδίσει τον Μητσοτάκη, τόσο η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα εκμηδενίζεται…          

@Για τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ανοιχτό ζήτημα τί θα κάνει και με τον Γιώργο Σταθάκη. Αν και το παγίως «χαλαρό» στιλ του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος εκνευρίζει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί «asset» τον Κρητικό πολιτικό και έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του πως τού λείπει η παρουσία Σταθάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Βεβαίως, αν δεν «μετακομίσει» ο Παύλος Πολάκης στη Β’ Πειραιά τότε ο Σταθάκης δεν έχει καμία ελπίδα στα Χανιά για να επανεκλεγεί. Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σε εκλόγιμη, προφανώς, θέση. Ωστόσο, αυτό «σκοντάφτει» στην πρόθεσή του να παραχωρήσει όλες τις εκλόγιμες θέσεις σε στελέχη του «think tank» (Γεροτζιάφας, Ηλιόπουλος κ.α.) για να τούς αναδείξει βουλευτές και να δώσει το στίγμα της ανανέωσης. Όμως, οι εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνουν πολύ λίγες για να εξυπηρετηθούν όλες οι επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, ο ίδιος ο Σταθάκης το βλέπει πολύ «χλωμό» να κατέβει εκ νέου στα Χανιά, ως πρόβατο επί σφαγήν...

@ Πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι εκείνος ο κυβερνητικός ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ… εγκέφαλος που συνέλαβε την «φοβερή» και «τρομερή» ιδέα να υποχρεωθούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ιστοσελίδες και εκδοτικές εταιρείες  να γίνουν μέλη της Ένωσης «σφραγιδα» ΕΝΕΔ (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου) για να διεκδικούν το όποιο μερίδιο της κρατικής διαφήμισης τους αναλογεί. 
Γιατί κάτι τέτοιο μάθαμε πως ετοιμάζουν στο Μαξίμου.
Οφείλουν διάφοροι νεότευκτοι υπουργοί που έχουν σχέση με την Επικοινωνία και τον Τύπο (και γενικώς έχουν καβαλήσει πολύ μεγάλο… καλάμι το τελευταίο διάστημα)  να αντιληφθούν πως άλλο πράγμα είναι μια ιστοσελίδα να μην είναι «πειρατική» ( για αυτό όμως υπάρχει το Mητρώο Online Media) και άλλο να βάζουν στο ίδιο «τσουβάλι» μικρές και μεσαίες εκδοτικές εταιρείες, με sites τα οποία ανήκουν σε Φαρμακέμπορους, Στοιχηματζήδες, Κατασκευαστές κ.λ.π.
Είναι βέβαιο πως εάν νομοθετηθούν τέτοια ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ καταστρατηγείτε κάθε έννοια ανταγωνισμού και οι μικρότερες εκδοτικές εταιρείες θα οδηγηθούν νομοτελειακά σε ΑΣΦΥΞΙΑ. Αφού είναι αδύνατον να ανταγωνισθούν το ΑΠΕΙΡΟ χρήμα που επενδύουν σε ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ηλεκτρονικά ΜΜΕ (πιθανώς και για αλλότριους σκοπούς) οι ιδιοκτήτες τους.      
Τέλος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να δει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το θέμα, γιατί υπάρχει ο πολιτικός κίνδυνος να πάει σε εκλογές χωρίς «γραμμή πυρός» στο διαδίκτυο…          

@ Αγοραστική ευκαιρία χαρακτηρίζει τη μετοχή της ΔΕΗ η Eurobank Equities σε έκθεσή της, όπου σημειώνει ότι διατηρεί τον τίτλο στις κορυφαίες επιλογές της, με τιμή-στόχο στα 14,50 ευρώ με σύσταση "αγορά”. 
Η χρηματιστηριακή, σημειώνει ότι η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής είναι αδικαιολόγητη, με αποτέλεσμα ο τίτλος θα αποτελεί αγοραστική ευκαιρία για επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν έκθεση στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.
Η Eurobank Equities πιστεύει ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε καλή τροχιά να επιτύχει τις προβλέψεις της για EBITDA 800-900 εκατ. ευρώ το 2021 και αντίστοιχη κερδοφορία το τρέχον έτος, ενω τονίζει ότι η Επιχείρηση μετριάζει τις επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου αυξάνοντας την υδροηλεκτρική παραγωγή της. 

@ Στα χέρια εγχώριων και ξένων θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών διατέθηκαν τα πακέτα του 1,72% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ενας από τους αγοραστές είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες και η Latsco Hellenic Holdings.
Πωλητής είναι ο βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου είχε δηλώσει ότι μέχρι τις 24 Μαρτίου 2022 θα διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό μετοχών προκειμένου το ποσοστό του να μην υπερβαίνει το όριο του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 7 ν. 3461/2006, λαμβανομένων υπόψη και των κινητών αξιών της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου. 
Τότε, ο κ. Περιστέρης είχε προσθέσει ότι δεν θα ασκήσει κατά το διάστημα αυτό τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό.
Τα πακέτα πέρασαν στην τιμή των 9,27 ευρώ ανά μετοχή.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Φόρτωση άρθρων...