Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

«Βόμβες» Κοντονή: «Ποινές για γέλια με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεραστία» (Video)

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινές του Ποινικού Κώδικα για την παιδεραστία άφησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. 

«Ποινές οι οποίες έχουν να κάνουν ανήλικους ήταν ποινές πολύ χαμηλές. Πάρα πολύ χαμηλές. Και μάλιστα αυτό συνέβαινε μία περίοδο που το φαινόμενο αυτό άρχισε να οξύνεται. Δεν ήταν μία περίοδος που όλα πήγαν μία χαρά και όλα πήγαιναν καλά και έβαινε προς μείωση», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

«Είχα πει τότε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά του κόσμου απροστάτευτα στις ορέξεις του κάθε άθλιου ανθρώπου, ο οποίος εκμεταλλεύεται, όχι μόνο την ηλικία του, αλλά και ένα χαμηλό πλαίσιο ποινής», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «ποια ήταν η απάντηση που πήρατε κύριε Κοντονή σε αυτή την παρατήρηση», ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ψηφίστηκε ο Κώδικας κανονικότατα. Δεν άλλαξε τίποτα».

«Αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό το λαλίστατο τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όταν μιλήσει κάποια ΜΚΟ βγάζει σε πέντε λεπτά ανακοίνωση. Αυτά για τα ανήλικα παιδιά δεν τους ενδιέφερε τότε», αναρωτήθηκε ο Σταύρος Κοντονής.    

«Είχαμε κάτι ποινές για γέλια, για γέλια. Ευτυχώς επήλθε η νομοθετική τροποποίηση τον Νοέμβριο του 2019 και έχουμε ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών, το οποίο τέλος πάντων εξασφαλίζει την τιμωρία τουλάχιστον όσων υποπίπτουν σε τέτοιου τύπου αδικήματα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Ροδόπη: «Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής»

Νέες καταγγελίες έγιναν από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείο Κομοτηνής, προκειμένου ο μουσουλμάνος βουλευτής να κ...

Φόρτωση άρθρων...