Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Βορίδης: Το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» έχει νόημα όταν τιμάς τις αποφάσεις της

Παρασκήνιο

«Για να τιμάς το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού», θα πρέπει να τιμάς και τις αποφάσεις της», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για το σύστημα καινοτομίας στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, πως «το σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το οποίο θα πορευτεί προς τις εκλογές - «Η δικαιοσύνη παντού» - είναι σπουδαίο, αλλά για να έχει νόημα θα πρέπει να σέβεσαι και τις αποφάσεις της και να τις τιμάς». Δεν μπορεί, είπε «να απαξιώνεις τους δικαστικούς λειτουργούς».

Επίσης, αναρωτήθηκε πώς γίνεται «να τιμάς τη δικαιοσύνη, όταν έχεις σήμερα κατάδικο βουλευτή, πρώην υπουργό στα ψηφοδέλτιά σου; Πώς σέβεσαι τη δικαιοσύνη που έκρινε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει τελέσει παράβαση καθήκοντος για να προσπορίσει παράνομο όφελος σε τρίτον και μάλιστα το έκανε με δόλο πρώτου βαθμού;».

Ακόμα, επισήμανε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν για τους πολιτικού του αντιπάλους, έφτανε «η ύπαρξη έστω και μιας διοικητικής εξέτασης, όχι ποινικής, όχι προκαταρκτικής εξέτασης, για να είναι αυτοί διεφθαρμένοι». Αλλά όταν πρόκειται για τον κ. Παππά, αυτός «είναι ένας μαχητής της ακεραιότητας!».

Αναφορικά με την ανάρτηση των φωτογραφιών των δεκατριών ανώτατων δικαστικών του ειδικού δικαστηρίου, που έκανε ο Παύλος Πολάκης στον λογαριασμό του στο facebook, ο υπουργός ανέφερε «πως δεν το έκανε για γνωριστούμε», συμπληρώνοντας ότι ο βουλευτής «θέλει να δημιουργήσουμε μια δεύτερη σχολή δικαστών, γιατί δεν μας αρέσει αυτή που έχουμε, προκειμένου να βγάλουμε ταχύρρυθμα δύο χιλιάδες δικαστές ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός!».

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές του στη Σοφία Νικολάου λέγοντας πως «το δικό μας σύνθημα ήταν και είναι πάντα σταθερό. Ελευθερία παντού» για να προσθέσει για την Σοφία Νικολάου «την οποία στοχοποιείτε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει ούτε προκαταρκτική εξέταση εις βάρος της. Έχει μια πορισματική αναφορά. Ούτε προκαταρτική εξέταση!»

«Εσείς έχετε καταδικασμένο στα ψηφοδέλτια και δεν τρέχει τίποτε». Μας λέτε ότι ο κ. Παππάς 'καταδικάστηκε γιατί έκανε το καθήκον του και έφερε 250 εκατομμύρια στα ταμεία', εγώ θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Αυτοί οι άνθρωποι που καταδίκασαν αυτόν τον καλό άνθρωπο, πού το έκαναν ένα τέτοιο κορυφαίο ατόπημα;».

Η διαφωνία σας, παρατήρησε ο υπουργός, «δεν είναι νομική αλλά πολιτική. Επειδή δεν σας αρέσει που καταδικάστηκε ο υπουργός σας». Του επισήμανε ότι στην υπόθεση Novartis «δέκα κατηγορήσατε, δέκα απηλλάγησαν. Και αυτή τη στιγμή είναι καταδικασμένος αμεταβλήτως ένας υπουργός σας, και στο Ειδικό Δικαστήριο ένας δεύτερος ακόμη υπουργός σας. Πώς έχουμε καταφέρει να είμαστε εμείς της Νέας Δημοκρατίας οι διεφθαρμένοι και εσείς οι αδιάφθοροι;».  

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι όταν οι δημοσιογράφοι κάνουν κριτική στον υπουργό, αυτοί «είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι δημοσιογράφοι. Δεν είναι στρατευμένοι αυτοί. Όταν, όμως, ένας άλλος δημοσιογράφος ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι πουλημένος, αργυρώνητος, ταγμένος στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

«Δεν δουλεύει έτσι. Δεν μπορεί να μας λέτε υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας όταν εκδίδουν αποφάσεις που μας αρέσουν. Αλλά αν οι αποφάσεις δεν μας αρέσουν, τότε οι δικαστές αυτοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Υπάρχουν σπουδαίοι και λαμπροί δημοσιογράφοι όταν σας λιβανίζουν. Αν δεν σας λιβανίζουν, είναι αργυρώνητοι, ή είναι ξεπουλημένοι, ή είναι ταυτισμένοι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακόμα, συμπλήρωσε πως αυτό που έχει συμβεί «δεν ανατάσσεται με τη διαγραφή Πολάκη. Αυτό θέλει βαθιά αυτοκριτική και ουσιαστικά να εγκαταλείψετε το αριστερίστικό σας παρελθόν. Πρόκειται για ένα μεγάλο και ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απολύτως αδύνατον να το αλλάξετε, δεν το θέλετε να το κάνετε και δεν το μπορείτε».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Λευκάδα αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Στη Λευκάδα ο Γιώργος Αυτιάς είχε ενθουσιώδη υποδοχή από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος του νησιού Ξενοφών Βεργίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι Ξε...

Επιμένει ο Κασσελάκης: «Παρεξηγήθηκε η Ν.Δ. επειδή είπα "θα τους ξεσκίσω"; Το ξαναλέω»

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τη φράση που χρησιμοποίησε πριν από δύο ημέρες, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με υγειονομικούς στην ...

Πως θα «απαντήσει» ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν, ποιοι προηγούνται στην κούρσα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Πολάκης και γιατί στην Κουμουνδούρου κατεβάζουν τον εκλογικό πήχη   

Μεγάλη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις παραμονές της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Σο...

Φόρτωση άρθρων...