Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βουλή: Απόλυτη η επικράτηση του θεσμικού Μητσοτάκη απέναντι στον τοξικό Τσίπρα

Μία σαφής διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τις υποκλοπές: ο τρόπος που προσεγγίζουν οι δύο πλευρές μείζονα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και την προάσπιση της δημοκρατίας.

Από τη μία πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε, όπως έχει συνηθίσει την κοινή γνώμη, θεσμικά, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Κλήθηκε και πέτυχε σε ένα βαθμό να δώσει απαντήσεις, όσο βέβαια το επέτρεπαν οι συνθήκες και η ευαισθησία του θέματος που άπτεται της λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Στην πιο δύσκολη ίσως κοινοβουλευτική διαδικασία για εκείνον από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, ο πρωθυπουργός έπαιξε δυνατά το χαρτί της σταθερότητας και της υπευθυνότητας, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Την ώρα που οι πάντες λειτουργούν με γνώμονα την εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης, ο ίδιος φρόντισε με περιεκτικό τρόπο να επαναφέρει στο φως σκοτεινά σημεία από τις ημέρες και τα έργα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το αντισυριζαϊκό μέτωπο θα αποτελέσει μια από τις βασικές πτυχές της γαλάζιας στρατηγικής, στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν αντιληφθεί, αφού πρώτα πήραν τις πρώτες μετρήσεις στον απόηχο της επίμαχης υπόθεσης, πως όλος αυτός ο ντόρος που επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν αφορά στην κοινωνία. Γι’ αυτό και εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ακόμη πιο αποφασιστικό τρόπο στην υλοποίηση μέτρων και πολιτικών που βάζουν το δύσκολο πεδίο της καθημερινότητας σε πρώτο πλάνο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπολείπεται στις μετρήσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Έβαλε στο στόχαστρο του τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού βασικό μέλημα της στρατηγικής της Κουμουνδούρου είναι να πληγεί ο κ. Μητσοτάκης που συνεχίζει να αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβερνητικής παράταξης.

Παράλληλα, με την πολιτική πονηριά που τον διακρίνει προσπάθησε να παρουσιαστεί ως αρχηγός όλης της Κεντροαριστεράς, εκμεταλλευόμενος την απουσία του κ. Ανδρουλάκη από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Απέτυχε βεβαίως παταγωδώς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Πυρκαγιές, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή ψηλά στην ατζέντα

Μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφ...

Φόρτωση άρθρων...