Απουσιάζει από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αποφάσισε να μην παραστεί στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην παραστεί στο Κοινοβούλιο στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Όπως είναι γνωστό τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει στις προγραμματικές δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα τοποθετηθεί αμέσως μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εντύπωση προκάλεσε ότι η πρώτη παρέμβαση στην Ολομέλεια από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε από τον Νίκο Παππά ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος.

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να είναι αυστηρός με τα μέλη της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την τήρηση του χρόνου στις παρεμβάσεις τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καθόταν στα μπροστινά έδρανα, ανάμεσα στους Σωκράτη Φάμελλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.