Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

On Target: Ποιος κερδίζει στο ΚΙΝΑΛ, οι καταθέσεις που «καίνε» τον Παππά και τα ζητήματα με τον Πλεύρη

Μια καινούργια καθημερινή και άκρως… πολεμοχαρής στήλη ξεκινά σήμερα για τον Λυκαβηττό, υπό τον εύγλωττο τίτλο War Room. Κάθε πρωί λοιπόν, εγώ ο Στρατηγός. ο έχων και το γενικό πρόσταγμα, θα σας μεταφέρω μέσα από το War Room το πιο καυτό παρασκήνιο από την Πολιτική, Επιχειρηματική και Mediaκή πιάτσα. Ξεκινάμε λοιπόν…

Παρά το «Ράδιο – Αρβύλα» των μνηστήρων του προεδρικού θώκου της Χαριλάου Τρικούπη και των... παπαγαλακίων τους, το War Room  συνομίλησε με κορυφαίο έλληνα δημοσκόπο , και σας μεταφέρει τα εξής:
Πρώτον ΚΑΜΙΑ δημοσκόπηση, ακόμη και την παραμονή της κάλπης στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα καταφέρει να μετρήσει επακριβώς την δυναμική των υποψηφίων. Αφού είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνει ΟΡΘΗ ΑΝΑΓΩΓΗ των αταξινόμητων ποσοστών μιας μέτρησης, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εκτιμήσει το εύρος και το μέγεθος του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ σώματος που θα επιλέξει είτε ως φίλος, είτε ως μέλος να ψηφίσει στο ΚΙΝΑΛ. Οπότε «μην τσιμπάτε».

-Όμως υπάρχει μια δεύτερη παράμετρος, που είναι ο διαβόητος δείκτης της ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΗΣ. Εκεί πράγματι υπάρχει εικόνα, αν και αφορά το σύνολο του εκλογικού σώματος.
Στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ λοιπόν, αυτή την στιγμή τουλάχιστον προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ για την δεύτερη θέση εξελίσσεται μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Λοβέρδο και Ανδρουλάκη. Προφανώς και αυτή η εικόνα, αφορά την 1η Νοεμβρίου του 2021, αλλά αν γινόταν αύριο οι εκλογές ο ένας από τους δύο στον «τελικό» της δεύτερης Κυριακής θα ήταν σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου. 
 

- Το War Room απευθύνθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, και σε δύο κορυφαίους Πασόκους που γνωρίζουν μέχρι και τις… πέτρες στην Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με το εάν τελικά θα μείνουν μέχρι το τέλος της διαδρομής οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι. Καταλήξαμε πως Χρηστίδης και Γερουλάνος πολύ δύσκολα θα κάνουν πίσω.  Δεν ισχύει όμως και το ίδιο για τον "σύντροφο" Χάρη Καστανίδη.

- Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Οι εντολές πως τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ είναι ρητή και σαφής: Σιγή Ασυρμάτου. Πάντως, όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις και στη ΝΔ περί του πόσο θα επηρεασθεί το πολιτικό σκηνικό, από την επικράτηση του Α, του Β ή του Γ υποψηφίου…  

-Στο Μαξίμου, μπορεί να μην ανησυχούν για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «καίγονται» για την διαχείριση (υγειονομική και πολιτική) της υπόθεσης με την πανδημία, ειδικά μετά την πρόσφατη εκτόξευση των κρουσμάτων.
Και ήδη άρχισαν οι «μουρμούρες» και για τον Πλεύρη, που αντικατέστησε τον αντικειμενικά εκτός τόπου και χρόνου Κικίλια.
Προφανώς και θα του δοθεί κάποιος χρόνος, αλλά ο Σκέρτσος που έσωσε (όσο μπορούσε) την παρτίδα επί Κικίλια  ήδη άρχισε την «προθέρμανση»   

-Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Παππά για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel» αφού ο Αρεοπαγίτης που ανέλαβε την υπόθεση του, απέστειλε ήδη κλήσεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δήμο Βερύκιο, τον Φουρλαμέδη (οι δύο τελευταίοι ήταν συνεργάτες του Κοντομηνά) πιθανώς και σε μερικούς άλλους. 
Οι κλήσεις σχετίζονται με τις δημόσιες αποκαλύψεις Μαρινάκη και Κοντομηνά για την «επιθυμία» του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν το επιχειρηματικό… όνειρο του Χρήστου Καλογρίτσα και να αποκτήσει η Κουμουνδούρου κανάλι. 

- Και μιας και μιλάμε για κανάλια, παραμένει «εξαφανισμένος» ο έτερος πρωταγωνιστής του διαβόητου διαγωνισμού για τα τηλεοπτικές άδειες, Ιβάν Σαββίδης. 
Ο οποίος για να μην ξεχνάμε, παραδέχθηκε δημόσια πως λειτούργησε ως «λαγός» για να αυξηθεί το τίμημα των άδειών. 
Οι πληροφορίες φέρουν τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και του ΟPΕΝ να παραμένει αποκλεισμένος στην απομονωμένη σουίτα στο «Πόρτο Καρράς» και να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις. 
Κάτι που «αγγίζει» όχι μόνο τον ΠΑΟΚ  αλλά το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της Dimera. Έμμεσα και άμεσα.
 Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το ΟPEN που πάει… άπατο αφού πλέον το έχει ξεπεράσει και η ΕΡΤ-2. 
 

- Στο Μαξίμου δεν αιφνιδιάστηκαν καθόλου από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε πρωτοσέλιδο θέμα της «Ναυτεμπορικής», υπό την νέα της ιδιοκτησία. Και αναφέρομαι στην οικογένεια Μελισσανίδη. 
Θεωρούν μάλιστα δεδομένο πως η «φιλική» πλέον προς την Κουμουνδούρου, οικονομική εφημερίδα, θα… εργαλοιοποιηθεί περαιτέρω από το σύστημα που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης.

-Και μιας και το έφερε και η κουβέντα, κάτι δείχνει να κινείται με έτερο και πολύ «βαρύ» ιστορικό τίτλο – τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την διαδικτυακή του έκδοση. Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με ονοματεπώνυμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...