Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Χαμηλότερη των προσδοκιών της Κουμουνδούρου η συμμετοχή στις εσωκομματικές Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Την απουσία μιας σοβαρής δυναμικής που Θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του πολιτικού σκηνικού και να φέρει εκ νέου την Αξιωματική Αντιπολίτευση στο προσκήνιο κατέδειξαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών Εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ.

Φάνηκε ξεκάθαρα πως οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους γύρισαν την πλάτη σε μια διαδικασία που μοναδικό σκοπό είχε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του κόμματος του και τη συνέχιση της θητείας του στο μέλλον. 

Η στρατηγική στόχευση της επίμαχης πρωτοβουλίας συνδέεται απόλυτα με το πιθανό σενάριο της νέας εκλογικής ήττας του κόμματος, προκειμένου να αποφευχθεί η ευθεία αμφισβήτηση του αρχηγού την επόμενη μέρα της κάλπης. Στην παρούσα φάση το μόνο που νοιάζει πραγματικά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι να μπορέσει να κρατήσει στα χέρια του το μαγαζί, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα καταγράψει στις διπλές Εκλογές. 

Γι’ αυτό το λόγο θα αξιοποιήσει τη νωπή λαϊκή εντολή για να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο κίνημα ανταρτών που θα σπεύσουν να τον αμφισβητήσουν.  

Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν βρέθηκε λοιπόν ένας από τα πολυάριθμα στελέχη του κόμματος να δηλώσει ενδιαφέρον για την προεδρία, παρά το γεγονός ότι η εσωκομματική πτέρυγα έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ενστάσεις της για τη πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές της ηγεσίας. 

Η εικόνα που εξέπεμψε το συνολικό εγχείρημα παρέπεμπε σε αντίστοιχες διαδικασίες στη Λατινική Αμερική, όπου οι σύντροφοι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται χωρίς αντίπαλο με σταλινικά ποσοστά. 

Ένα ακόμη στοιχείο που στοιχίζει στο επικοινωνιακό αντίκτυπο της χθεσινής βραδιάς είναι το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου απέτυχε να προσεγγίσει αριθμητικά τα ποσοστά συμμετοχής στην αντίστοιχη διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνοντας ανάμεσα σε άλλα την χαλαρότητα και την ανεπάρκεια  του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Φόρτωση άρθρων...