Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελευταίες μετρήσεις, πρόσω ολοταχώς για την αυτοδυναμία

Σημάδια βελτίωσης κρίσιμων ποιοτικών στοιχείων για το κυβερνητικό στρατόπεδο καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, προκαλώντας ικανοποίηση και ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση των γαλάζιων στελεχών ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Την ώρα  που η χώρα χειρίζεται ισχυρές πιέσεις από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, στοχευμένες  κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως το ταξίδι στην Αμερική, αλλά και ο έντονος απόηχος του συνεδρίου και τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, λειτουργούν θετικά, όπως αποτυπώνεται τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εικόνα του πρωθυπουργού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζουν στροφές με μοναδικό στόχο την αύξηση της εκλογικής επιρροής και την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας. Στην Πειραιώς ο κομματικός μηχανισμός έχει ανάψει τις μηχανές, ενώ τα στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να μην χαθεί ούτε μία ψήφος.

Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σταθερότητα στα ποσοστά του, χωρίς όμως να αναπτύσσει δυναμική, γεγονός που σημαίνει πως η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επαναφέρει το θέμα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ωστόσο γνωρίζει ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από δεύτερη θέση.

Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο μετά από ένα χρονικό διάστημα εκτόξευσης των ποσοστών του, καλείται πλέον να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι αποτελεί μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση που μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου την επόμενη μέρα.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και ο δικομματισμός θα ενισχύεται, τόσο θα δοκιμάζεται η ανθεκτικότητα της Χαριλάου Τρικούπη, τα στελέχη της οποίας στοχεύουν σε μία ολική επαναφορά.

Εν κατακλείδι, οι τρεις βασικοί παίκτες της ελληνικής πολιτικής σκηνής μπαίνουν πια σε τροχιά υψηλού ανταγωνισμού και έντονης αντιπαράθεσης μέχρι την Κυριακή των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...