Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

On Target: Πάρτι στο Μαξίμου για την Ολλανδέζα, χωρίς ΓΑΠ τα ντιμπέιτ στο ΚΙΝΑΛ και ένας «αμπελουργός» στο πλευρό του Ανδρουλάκη  

Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιγαν προχθές το βράδυ στο Μαξίμου για το επεισόδιο με την γνωστή Τουρκόφιλη Ολλανδέζα δημοσιογράφο. Αφού η άμεση, αυστηρή και σε υψηλό τόνο αντίδραση του πρωθυπουργού, ικανοποίησε την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που δεν ανέχεται  εκτός από τις ανθρώπινες προσβολές και τις ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ.
Ο Μητσοτάκης είτε τον συμπαθεί κανείς ή όχι, ήταν ανέκαθεν ένας ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ Φιλελεύθερος πολιτικός, που οι δυσκολίες που αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα της θητείας του, τον βοήθησαν στο να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικά ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ πρωθυπουργό. Και να μην σηκώνει πια και μύγα στο σπαθί του.      
 
@ Στον «αέρα» τινάζει η πλευρά του ΓΑΠ τα ντιμπέιτ, αφού προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός έχει πειστεί από το στενό του περιβάλλον πως μόνο ζημιά μπορεί να του προκαλέσουν. Έτσι το πιο πιθανό είναι να έχουμε ντιμπέιτ σε δύο ιδιωτικά κανάλια με 5 υποψήφιους και χωρίς την παρουσία Παπανδρέου και ακόμη ένα στην κρατική τηλεόραση. 

@ Εκτός από τον Σκανδαλίδη, ακόμη ένα ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ κατά το παρελθόν κομματικό στέλεχος, που δημόσια εμφανίζεται να ασχολείται, δήθεν, μόνο με τα… αμπέλια του φαίνεται να δουλεύει υπογείως υπέρ του Ανδρουλάκη. Ήδη έχει αρχίσει και τα τηλέφωνα. 

@ Σας τα γράφαμε και προχθές για την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύουν , στην πλειοψηφία τους,  οι «γαλάζιοι» Ευρωβουλευτές για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και αρνούνται να «βάλουν πλάτη» για μια Κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που δοκιμάζεται συνεχώς. Γι αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι, πως στην προχθεσινή συνεδρίαση, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έδωσε το παρόν  μόνο η Μαρία Σπυράκη.
Ακόμη και εάν η παρουσία τους δεν ήταν, τυπικά, υποχρεωτική. 

@ Μάθαμε πως ο Κωστής Χατζηδάκης διαδίδει δεξιά και αριστερά πως θα «πάει πακέτο» στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τον Νίκο Δένδια. Και όταν ρωτήσαμε πως θα συμβεί αυτό, όταν ο ένας εκλέγεται στον Βόρειο και ο άλλος στον Νότιο Τομέα, η… αποστομωτική απάντηση που λάβαμε είναι πως έτεροι, συνεχίζουν να διατηρούν «ενεργούς πυρήνες» από την εποχή που η Β΄ Αθηνών ήταν ενιαία περιφέρεια.
Αλλά ακόμη και εάν ισχύει αυτό, γιατί ο μακράν ΠΡΩΤΟΣ σε δημοφιλία υπουργός του Μητσοτάκη, ο Δένδιας, να χρειαστεί την «βοήθεια» του Χατζηδάκη που βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις των υπουργών με θετικές γνώμες;         

@ Την ίδια στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο που δεν πανηγύρισαν δημόσια για την αισχρή επίθεση  της Ολλανδέζας δημοσιογράφου – που έχει και μια… αδυναμία στους έφηβους Πακιστανούς – εναντίον του πρωθυπουργού, καταγράφονται γκρίνιες για τις επιδόσεις του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Ψυχογιού.
Αφού διάφοροι στην Κουμουνδούρου λένε ότι θα περίμεναν εντονότερη κινητικότητα τώρα που γίνεται χαμός στο προσφυγικό, ενώ ο ίδιος παραπονιέται ότι «το κόμμα τον έχει αφήσει μόνο του». Κανονική παιδική χαρά – αλλά σιγά και την «είδηση» θα μας πείτε 

@ Σε συνθήκες πλήρους αποσύνθεσης τελεί πλέον η κίνηση «Γέφυρα», δηλαδή οι πρώην «εκσυγχρονιστές» που συστρατεύθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της άθλιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Την ώρα που ο Νίκος Μπίστης έχει γίνει «κολλητός» του προέδρου (αυτό το χάρισμα το είχε με πολλούς προέδρους, πολλών κομμάτων στο παρελθόν...), ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου που συναπαρτίζουν τη «Γέφυρα» εμφανίζονται στους συνομιλητές τους εξαιρετικά απογοητευμένοι από την συμπεριφορά που τούς έχει επιφυλάξει ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;  

@ Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου η εκρηκτική αύξηση των ενοικίων.
Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου εκτιμήθηκε ότι οι αυξήσεις στα ενοίκια και τις τιμές πώλησης των κατοικιών είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης.
Οι τιμές Μανχάταν με τις οποίες πωλούνται τα ακίνητα στη Βουλιαγμένη και την Παραλιακή, είχαν σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα ύψη οι τιμές σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Στο τραπέζι έπεσαν διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η λύση της αξιοποίησης των εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων που διαθέτει το δημόσιο.
Παρά τις αντιδράσεις των Θεσμών, το Μαξίμου δηλώνει πως θα προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, ενώ παράλληλα πρόκειται να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία που θα παγώνει τα ενοίκια των κατοικιών με εξαίρεση τα πολυτελή διαμερίσματα.

@ Η κοινοπραξία των εταιρειών ΤΕΡΝΑ- Μυτιληναίος αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης του διαγωνισμού για το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής (Κιάτο - Πάτρα), Ροδοδάφνη - Ρίο, συνολικού προϋπολογισμού 175 εκατ. ευρώ, με έκπτωση 8,29%. 
Στο διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ ο οποίος έγινε προ ημερών είχαν υποβληθεί άλλες τρεις προσφορές: ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ - Σιδηροδρομικά Έργα και ΑΚΤΩΡ.   
Τόσο το συγκεκριμένο έργο όσο και αυτό από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη αφορούν την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής του δικτύου Πειραιάς – Αθήνα – Κιάτο – Πάτρα, που εντάσσεται στη γραμμή Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – σύνορα και συνδέεται με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Φόρτωση άρθρων...