Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Χωρίς πολιτικό αντίπαλο ο Μητσοτάκης

Την πεποίθηση πως ο αισιόδοξος στόχος της αυτοδυναμίας περνά μέσα από τους δείκτες αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης εκφράζουν εύστοχα έγκριτοι πολιτικοί αναλυτές.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται ομολογουμένως αντιμέτωπος με μία δύσκολη πραγματικότητα λόγω της πανδημίας, ωστόσο διαθέτει ισχυρά όπλα για να μπορέσει να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η παράμετρος αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για να διατηρήσει την κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και για να βάλει στέρεες βάσεις για την διεύρυνση του εκλογικού ακροατηρίου και την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Αλλά και στην περίπτωση της προκήρυξης επαναληπτικών εκλογών ο στόχος για την κατάκτηση ενός 37% η 38% δεν είναι μια απλή υπόθεση, προϋποθέτει ένα συνεκτικό και ολιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα που θα απαντά στις ανάγκες και στις υψηλές ομολογουμένως προσδοκίες των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο.

Κοντολογίς, ο πραγματικός αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, αλλά οι αρρυθμίες που άφησε πίσω της η δεκάχρονη οικονομική κρίση και η πανδημία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με την εσωστρέφεια από την οποία ταλανίζεται αλλά και με την απουσία μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης δεν αποτελεί πραγματική απειλή για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΚΙΝΑΛ μετά από την εσωκομματική διαδικασία θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακάμψει.

Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση καλείται να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και να παρουσιάσει ένα όραμα στον ελληνικό λαό μέσα από ένα οδικό χάρτη που στο τέλος του δρόμου θα καταλήγει σε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα και σε μία δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη με αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Φόρτωση άρθρων...