Τρίτη
07 Δεκεμβρίου 2021

Χρηστίδης: Δεν θα ήμουν υποψήφιος αν κατέβαινε η Φώφη Γεννηματά

Παρασκήνιο

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, κος Παύλος Χρηστίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μπροστά γιατί πιστεύω συγκεκριμένα πράγματα και για την πορεία της παράταξης από εδώ και μπρος και για ότι έχει συμβεί στη χώρα τα τελευταία πολλά χρόνια. Θέλω να εκφράσω όλες αυτές τις αγωνίες, τις σκέψεις, τις ευαισθησίες, τις ιδέες τις οποίες πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μιας μεγάλης σοσιαλδημοκρατίας, μιας παράταξης η οποία εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, εκφράζει ιδέες οι οποίες έχουν σήμερα αποδοχή από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν αποτυπώνεται στα εκλογικά μας ποσοστά.

Ερωτηθείς αν θα ήταν υποψήφιος στην περίπτωση που κατέβαινε στις εκλογές και η κα Γεννηματά.

Δεν θα ήμουν υποψήφιος. Στήριζα την επιλογής της κας Γεννηματά γιατί ήταν αυτή η οποία άνοιξε το δρόμο επαναφοράς της παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο. Ότι συνέβη πριν από μια εβδομάδα ήταν κάτι που ώθησε πάρα πολλούς, ανάμεσα στους οποίους και εμένα, να δούμε ένα κενό και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε αυτό το κενό να το καλύψουμε. Αυτό το πολιτικό κενό έρχεται να μπει ως ένα restart το οποίο δεν διαλύει τα προηγούμενα ακολουθεί τα πατήματα τα οποία περπατήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και κάνει βήματα μπροστά.

Στη συζήτηση που είχα με την κα Γεννηματά ουδέποτε σκέφτηκα αλλά και ουδέποτε θα ήταν στη δικιά της αντίληψη να μπούμε σε μια συζήτηση για δαχτυλίδια κλπ. Αυτό είναι κάτι πολύ μακριά από αυτό το οποίο φανταζόμαστε όλοι ότι πρέπει να είναι το πολιτικό σύστημα επομένως με πάρα πολλούς φίλους με τους οποίους συμπορευτήκαμε δίπλα στην πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια κάνω αυτό το βήμα και θέλω να εκφράσω και αυτούς και πολλούς ακόμα οι οποίοι βλέπουν την υποψηφιότητά μου ως μια επιλογή αισιοδοξίας, φρεσκάδας, καινοτομίας, ενότητας και μια επιλογή που θα έχει και συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά από εδώ και μπρος χωρίς ίντριγκες, παρασκήνια, χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να διατηρηθεί ο τίτλος του κόμματος

Το μείζον είναι να δούμε τις πολιτικές μας όσον αφορά τα υπόλοιπα νομίζω ότι το συνέδριο που έχουμε μπροστά μας μπορεί να αποφασίσει τα πάντα με εισηγήσεις οι οποίες αφορούν κάθε ενδεχόμενο σενάριο και να δούμε πως θα προχωρήσουμε και στη νέα εποχή.

Ερωτηθείς τι σηματοδοτεί η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου

Σέβομαι την πορεία κάθε στελέχους και φυσικά του Γ. Παπανδρέου αλλά η ζωή προχωρά, εξελίσσεται και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δούμε και το αύριο. Θα κριθούμε από τους πολίτες με βάση τις προτάσεις μας στο σήμερα και στο αύριο. Είναι μια υποψηφιότητα η οποία θα κριθεί από τους πολίτες, ο κ. Παπανδρέου έχει την ατζέντα του θα τη βάλει στη συζήτηση και όλοι μας θα κριθούμε. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω οποιαδήποτε υποψηφιότητα ειδικά ενός πρώην πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Την απόφαση να πωληθεί το ιστορικό σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα πήρε η οικογένεια. Τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντό...

Ανδρουλάκης: «Fake news από Παπανδρέου»

Για fake news κατηγόρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Γιώργο Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις χθεσινές αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο συνυποψήφιός τ...