Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα πυραυλική επίθεση εναντίον των ΗΑΕ

Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα πυραυλική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν και κατέστρεψαν βαλλιστικό πύραυλο τον οποίο εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση του είδους εντός Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες Χούθι με στόχο τη χώρα μας», ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ με ανακοινωθέν του. Διευκρίνισε πως τα συντρίμμια έπεσαν σε ακατοίκητη περιοχή και δεν υπήρξε κανένα θύμα.

Με αφορμή αυτή την επίθεση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε πως τέτοιες ενέργειες αποτελούν απαράδεκτες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση, εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. 

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν άμεσες και απαράδεκτες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων, διακυβεύοντας την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και υπονομεύουν τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη"», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τον Παπανδρέου θυμήθηκε ο Κασσελάκης - Πήγε στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμ...

Φόρτωση άρθρων...