Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με «χαρτιά και ντοκουμέντα», άνοιξε πάλι η κουβέντα για Ανασχηματισμό και γιατί «βράζει» το Μαξίμου με τον Βενιζέλο   

Λέτε να σκάσουνε «κανόνια» στην Βουλή προς το τέλος της βδομάδας; 
Αφού πληθαίνουν οι φήμες πως θα υπάρξουν σημαντικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον τρόπο με τον οποίο το ΚΑΘΕΣΤΩΣ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποιούσε τα «κανάλια» των Μυστικών Υπηρεσιών , την Ελληνική Αστυνομία αλλά και ιδιωτικές «υπηρεσίες» για να παρακολουθεί όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και εκδότες, δημοσιογράφους, μέχρι και επιχειρηματίες. 
Μάλιστα υπάρχει η πληροφορίες πως υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΧΑΡΤΙΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΑ που τεκμηριώνουν πως κατά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε στηθεί ένα ολόκληρο ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΌ δίκτυο παρακολουθήσεων στα πρότυπα Σταλινικού τύπου καθεστώτων. Μέχρι και «ενημερωτικά δελτία» (έγγραφα φυσικών παρακολουθήσεων) υπάρχουν στα χέρια των αρχών.
Τώρα τι θα αποφασίσει να κάνει ο Μητσοτάκης είναι άλλο θέμα.       

@ «Βράζει» το Μαξίμου όπως μαθαίνουμε για τον Βενιζέλο. Μάλιστα την οργή για την στάση του πρώην πολιτικού εντείνουν και τα σενάρια που συζητούνται εσχάτως στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, και εμφανίζουν τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του 4,6% να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια αποδόμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μάλιστα μόνο τυχαίο γεγονός δεν θεωρούν συνεργάτες του πρωθυπουργού  πως μετά τις νομικές «γνωματεύσεις»  Βενιζέλου για τις παρακολουθήσεις, ακολούθησε μπαράζ αντίστοιχων παρεμβάσεων από Συνταγματολόγους που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής του. Τώρα γιατί τα κάνει όλα αυτά ο Βενιζέλος, υπάρχουν αρκετές εκτιμήσεις στις οποίες και θα επανέλθουμε.      

@ Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα των δημοσκοπήσεων πριν την ΔΕΘ, που το σύνολο των κομματικών επιτελείων τις περιμένει με εύλογη αγωνία. 
Στην Νέα Δημοκρατία για να αποτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η υπόθεση των υποκλοπών και στο ΠΑΣΟΚ για να βεβαιωθούν πως η καταγγελία Ανδρουλάκη παράγει και πρακτικό αποτέλεσμα για την Χαριλάου Τρικούπη, ευελπιστώντας να ανακοπεί η σταθερή ΚΑΘΟΔΙΚΗ πορεία των τελευταίων μηνών.
Σε ότι έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου, εστιάζετε στο πόσο (και εάν) θα περιορισθεί η ψαλίδα από την Νέα Δημοκρατία, λόγω της δημοσκοπικής πτώσης της Κυβέρνησης αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παραμένει «κολλημένος» σε ένα ποσοστό πέριξ του 23%.
Οι μετρήσεις άρχισαν να «τρέχουν» από χθες Δευτέρα και θα καταγράψουν και την καυτή πολιτική εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας με αποκορύφωμα την συζήτηση στην Βουλή.
Πάντως στο Μαξίμου έχουν στα χέρια μια «αστάθμητη» - λόγω Δεκαπενταύγουστου- πρώτη κυλιόμενη μέτρηση που δεν αποτυπώνει και κάποια συγκλονιστική μεταβολή…

@ Θεωρείται πάντως δεδομένο πως η αποτίμηση των τάσεων των δημοσκοπήσεων θα επηρεάσει και την στρατηγική του πρωθυπουργού για τους επόμενους μήνες. Και μην πάει ο νους στις εκλογές, αυτές να τις ξεχάσετε. 
Όμως το θέμα του Ανασχηματισμού, έστω και με την μορφή των «διορθωτικών κινήσεων» ξαναπέφτει ως σενάριο στο τραπέζι.
Εάν τελικά προχωρήσει ο Μητσοτάκης αλλαγές αυτές θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως σε αυτό το timing ένας σαρωτικός ανασχηματισμός, λίγους μήνες πριν τις εκλογές μόνο κύμα δυσαρεστημένων θα προκαλούσε.        

@ Αρκετά προβληματισμένοι είναι όπως μαθαίνουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, από το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης για την υπόθεση των υποκλοπών.
Παρότι έχει αποδειχθεί πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα διακινούνται από ένα γνωστό κύκλο freelancer δημοσιογράφων που έχουν μέχρι και επαγγελματική σχέση με την Κουμουνδούρου και με την συνδρομή συγκεκριμένων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η διεθνής εικόνα του πρωθυπουργού δέχεται απανωτά χτυπήματα.
Και αναζητείτε αντίδοτο.     

@ Δεν τσακώνονται μόνο οι υφυπουργοί με τους υπουργούς, κάτι που μαθαίνεται πολύ γρήγορα, αλλά και οι πρόεδροι οργανισμών με τους διευθύνοντες συμβούλους.
Όπως πληροφορούμαστε εκεί γίνεται ένας κακός χαμός και δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα, ενίοτε για να συνομιλήσουν στέλνει ο ένας στον άλλον email, παρότι τα γραφεία τους δεν απέχουν ούτε πέντε μέτρα το ένα από το άλλο.
Το φαινόμενο είναι γνωστό στο Μαξίμου και προκαλεί εκνευρισμό. Δεν αποκλείεται συνεπώς,  το φθινόπωρο όταν αναζωπυρωθούν τα σενάρια  ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί και με τις ανορθογραφίες σε αυτό το επίπεδο. 

@ Τη δόξα ή μάλλον τους Αμερικανούς επικοινωνιολόγους άλλων πολιτικών αρχηγών ζήλεψε ο μεγάλος ηγέτης, ο Αλέξης Τσίπρας και προ ημερών συναντήθηκε με στελέχη αμερικανικής προέλευσης για να συζητήσουν την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως μάθαμε  τα αμερικανικά σαΐνια αφού πρώτα ενημερώθηκαν για την ποιότητα της αντιπολίτευσης, ή μάλλον κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, ανέφεραν στον Αλέξη Τσίπρα δεν αρκεί μόνο η κριτική και ο αφοριστικός λόγος προς την κυβέρνηση, ειδικά στα θέματα της οικονομίας. Πρέπει να γίνονται και συγκεκριμένες προτάσεις.
Απ’ ότι αντιληφθήκαμε οι «ειδικοί» δεν είπαν κάτι το τρομερό. Μάλλον το αυτονόητο.

@ Ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους, αλλά και τα παιδιά τους, πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι... ψυλλιασμένοι, όταν τους προσεγγίζουν δια τηλεφώνου, ζητώντας τους στοιχεία, σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις κάρτες τους. Μιλάμε για μάστιγα, ενώ το έργο των αρχών γίνεται δύσκολο, όταν μιλάμε για διάφορους απατεώνες που προσφέρουν "επενδυτικές ευκαιρίες" και τα τηλέφωνα τους, παραπέμπουν στη Μεγάλη Βρετανία, το Μονακό και τη... Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Όλοι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι δεν δίνουν ποτέ τηλεφωνικά και σε κανέναν τον αριθμό PIN της κάρτας τους και δεν πρέπει να ανοίγουν διάλογο με όσους τους ζητούν προσωπικά στοιχεία για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Πρόκειται ξεκάθαρα για απατεώνες και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε κάθε τέτοια πράξη να τιμωρείται με πολύ πιο "τσουχτερές" ποινές. Αν δεν πονέσει ο απατεώνας και στην τσέπη και μέσα στη φυλακή, δεν πρόκειται να μαζευτεί... 

@ Οι θεσμικοί παράγοντες της αγοράς βλέπουν ότι παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, αυτό δεν συμβαδίζει με την πραγματική κατάσταση των επιχειρήσεων. Χιλιάδες μικρομάγαζα είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, καθώς ούτε η περίοδος των εκπτώσεων έχει βοηθήσει, ώστε να πουλήσουν και να αυξήσουν τη ρευστότητα τους. Έτσι, το πρόβλημα θα μεταφερθεί το φθινόπωρο στις εγχώριες μικρομεσαίες βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δουλεύουν με τους μικρούς επαγγελματίες. Τα είδη δύσκολα πωλούνται, αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Οπότε, όπως φοβούνται οι παράγοντες της αγοράς, από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν και οι προληπτικές απολύσεις, καθώς οι επιχειρήσεις θα κάνουν το... κουμάντο τους, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τον επόμενο δύσκολο χειμώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...