Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές: Το αρχείο Ανδρουλάκη χάθηκε «οριστικά και αμετάκλητα»

Δεν υπάρχει οριστικά και αμετάκλητα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό αρχείο από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Τα αρχεία βρίσκονταν στο παλιό σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ που αντικαταστάθηκε τους τελευταίους μήνες και δεν κατέστη δυνατόν να διασωθούν και να ανασυρθούν εκ νέου.

Με τον ίδιο τρόπο χάθηκαν και αρχεία συνομιλιών και άλλων προσώπων που είχαν γίνει στόχοι παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ μέχρι και προ μερικών μηνών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», αυτή φαίνεται να ήταν η τελική απάντηση των στελεχών της ΕΥΠ στη νέα έφοδο του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στα κτίρια της λεωφόρου Κατεχάκη και της Αγίας Παρασκευής που εξέτασε τα δεδομένα των νόμιμων συνακροάσεων, κυρίως για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η νέα επίσκεψη της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ προέκυψε μετά από αναφορές στελεχών των μυστικών υπηρεσιών στην προηγούμενη επίσκεψη του κλιμακίου πριν από πέντε ημέρες ότι θα πραγματοποιούσαν μία τελευταία προσπάθεια για την ανεύρεση του αρχείου των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη. Κάτι το οποίο, όμως, δεν κατέστη εφικτό, όπως τουλάχιστον υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών.

Σήμερα, το κλιμάκιο της ΑΔΑΕ θα πραγματοποιήσει ελέγχους στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, και την Παρασκευή στη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ), στο Περιστέρι, όπου θα εξετάσει αν υπάρχει αντιστοιχία δικαστικών αποφάσεων και τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως μέχρι σήμερα δεν έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι υπήρξαν παράτυπες ενέργειες από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οσον αφορά συγκεκριμένα τη ΔΙΔΑΠ, οι περισσότερες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών πραγματοποιούνται με βάση δικαστικά βουλεύματα για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και όχι με επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, αιτιολογία που δόθηκε και για την υποκλοπή των συνδιαλέξεων Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για Τσίπρα: Επιζητεί το θέαμα και όχι την ουσία για τις παρακολουθήσεις

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τη νέα ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις. ...

ΥΠΕΞ για την κατολίσθηση στην Ίσκια: Αλληλεγγύη προς το λαό και την κυβέρνηση της Ιταλίας

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος από την κατολίσθηση στην Ίσκια της Ιταλίας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι...

Φόρτωση άρθρων...