Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Υπουργείο Άμυνας: «Ψευδής και ύποπτη η πληροφορία ότι έπεσε στα χέρια της Ελλάδας τουρκικό drone Bayraktar»

Kατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι βρέθηκε στα χέρια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου Bayraktar.

Το Πεντάγωνο κάνει λόγο για «ψευδή και ύποπτη» πληροφορία που μεταδόθηκε σε Μέσα Ενημέρωσης και ανέφερε ότι Έλληνες στρατιωτικοί βρήκαν ένα τουρκικό drone στη Λιβύη και το μετέφεραν στην Αθήνα.

Το υπουργείο Άμυνας προσθέτει δε ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το τουρκικό drone:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.

Τι μετέδωσαν ελληνικά ΜΜΕ για το τουρκικό drone στη Λιβύη. Νωρίτερα, μεταδόθηκε από ΜΜΕ ότι Έλληνες αξιωματικοί βρήκαν στη Βεγγάζη το 2020 ένα τουρκικό drone τύπου Bayraktar, που είχε καταρριφθεί, και το μετέφεραν, με τη βοήθεια στρατιωτικών της Λιβύης, στην Ελλάδα για να το αναλύσουν και να αναπτύξουν αντίμετρα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συγκίνηση στη Χειμάρρα στην ανακοίνωση του ονόματος του Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (Videos)

Συγκίνηση επικράτησε στη Χειμάρρα έπειτα από την ανακοίνωση του ονόματος του Φρέντι Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Ευχαριστούμε πολύ τον Πρωθυπουργό Κυριά...

Τι (δεν) δείχνουν τα γκάλοπ που συνεχίζουν να «τρέχουν», γιατί δεν φοβίζει η επόμενη μέρα της κάλπης τους Ανδρουλάκη και Κασσελάκη και το ξεφούσκωμα του Βελόπουλου

Δεν εντοπίζουν κάποια σπουδαία ανατροπή οι δημοσκόποι στις μετρήσεις που θα συνεχίσουν να «τρέχουν» σε εβδομαδιαία πλέον βάση μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Η εικόνα για την Νέ...

Φόρτωση άρθρων...