Τρίτη
21 Μαΐου 2024

370 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Πλανήτης

Συνολικά τριακόσιοι εβδομήντα είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε λιβυκά και διεθνή χωρικά ύδατα, από πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων και μονάδες του μηχανισμού EunavforMed, υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής.

Οι διασωθέντες επέβαιναν σε δυο φουσκωτές βάρκες και δυο πλοιάρια, και είχαν εκπέμψει σήμα SOS από την περασμένη νύχτα. Σύμφωνα με τους διασώστες, οι περισσότεροι μετανάστες, αυτή την φορά, προέρχονται από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης μπόρεσαν να ολοκληρωθούν με αίσιο τρόπο, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τις ώρες αυτές, στην κεντρική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη της Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατ...

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Φόρτωση άρθρων...