Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 32 νεκροί και 53 τραυματίες από την έκρηξη σε τζαμί (Video&Photos)

Πλανήτης

Μακελειό έγινε στο κέντρο της νότιας πόλης Κανταχάρ του Αφγανιστάν, μετά από έκρηξη σημειώθηκε στο σιιτικό τζαμί Ιμάμ Μπαργκάχ.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 53 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια νοσοκομειακή πηγή που μίλησε στο AFP.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Καρί Σαΐντ Κόστι, δήλωσε ότι οι Αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες για την έκρηξη.

Ένας αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, το Μιρουάις, και ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα ασθενοφόρα μεταφέρουν και άλλα θύματα εκεί.

Ειδικές δυνάμεις των Ταλιμπάν έφθασαν επί τόπου για να αποκλείσουν τον τόπο της έκρηξης, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες.

Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Φόρτωση άρθρων...