Δευτέρα
11 Δεκεμβρίου 2023

Άγνωστος ιός ανακαλύφθηκε στον βυθό του Ειρηνικού ωκεανού

Μία νέα ανακάλυψη δείχνει πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τους ωκεανούς και τους βυθούς του πλανήτη. Η ανακάλυψη έρχεται από την «Τάφρο των Μαριανών» το βαθύτερο σημείο των ωκεανών της γης που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στην «Τάφρο των Μαριανών» εντόπισαν έναν άγνωστο ιό που θα μπορούσε να αλλάξει όσα γνωρίζουμε για τα μεγάλα βάθη των ωκεανών. Η έρευνα των επιστημόνων δημοσιεύεται από τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Μικροβιολογία και αναφέρει ότι ο νέος ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Είναι ένας ιός γνωστός ως «βακτηριοφάγος», δηλαδή τρέφεται με βακτήρια που ανήκουν στην κατηγορία των Halomas. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για έναν ιό – «ρυθμιστή» που μπορεί να δώσει νέα στοιχεία για το πώς οι ιοί καταφέρνουν να εξελίσσονται και να επιβιώνουν σε τόσο εχθρικά περιβάλλοντα.

Στα βάθη των ωκεανών υπάρχει τεράστια πίεση και χαμηλές θερμοκρασίες και γι’ αυτό παλαιότερα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ελάχιστοι οργανισμοί μπορούσαν να ζουν εκεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτιμούν ότι ο ιός κατάφερε να επιβιώσει εξαιτίας του τρόπου που προσβάλλει άλλα μικρόβια. Πιο συγκεκριμένα δεν τα καταστρέφει. Τα μολύνει και μετά αναπαράγεται μέσα στο μικρόβιο. 

«Με βάση την καλύτερη γνώση που μπορούμε να έχουμε αυτός είναι ο πρώτος βακτηριοφάγος σε αυτά τα βάθη του παγκόσμιου ωκεανού που γίνεται γνωστός», ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, ιολόγος στο Ωκεανογραφικό Πανεπιστήμιο της Κίνας, Μιν Γουάνγκ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν τη συν...

Αργεντινή: Ο Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας -«Δεν υπάρχουν λεφτά, έρχεται σοκ λιτότητας»

Ο ακραίος φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε σήμερα πρόεδρος της χώρας Αργεντικής προειδοποιώντας στην παρθενική του ομιλία ως πρόεδρος ότι δεν έχει άλλη επιλογή από ένα απότομο, ...

Φόρτωση άρθρων...