Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ στέλνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία» – Στην Πολωνία ο Ζελένσκι

Πλανήτης

Αμερικανικά μέσα επικαλούμενα πηγές του Πενταγώνου υποστηρίζουν ότι η Ουάσιγκτον θα ικανοποιήσει το επίμονο αίτημα του Κιέβου για προμήθεια πυραύλων  μεγάλους βεληνεκούς, κάτι που ο πρόεδρος Μπάιντεν φέρεται να υποσχέθηκε στο Ουκρανό ομόλογό του κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο.

Οι Ουκρανοί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τους βρετανικούς και γαλλικούς πυραύλους που απέκτησαν έχουν ήδη πλήξει ρωσικούς στόχους. Τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα όμως βεληνεκούς έως και 300 χιλιομέτρων θα αυξήσουν τις δυνατότητές τους.

«Συζητήθηκε επίσης εάν το θέμα της χρήσης των ATACMS (πυραυλικών συστημάτων) σε περιοχές όπως η Κριμαία, μπορεί να καταλήξει να προκαλέσει τον Πούτιν», αναφέρει ρεπόρτερ στο NBC.

Ανέφικτο χαρακτήρισε η Ρωσία το ειρηνευτικό σχέδιο των 10 σημείων που προτείνει ο Ζελένσκι με τη στήριξη Ουάσιγκτον, Λονδίνου και Βρυξελλών

«Αυτό το γνωρίζουν όλοι, λένε όμως ότι αυτή είναι η μόνη βάση διαπραγμάτευσης και ότι εν γένει η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Λαβρόφ.

Στο πεδίο του άλλου παράλληλου οικονομικού πολέμου ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξήγησε ότι η χώρα του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά γιατί σε αντίθεση με την ουκρανική πλευρά δεν τηρήθηκαν οι δικοί της όροι.

Ωστόσο, κανένας ανώτερος Πολωνός αξιωματούχος δεν συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο που περιορίστηκε στη βράβευση εθελοντών στην Λιούμπλιν. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Φόρτωση άρθρων...