Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Αμερικανικό box office: Η Barbie «νίκησε» τον Μπάτμαν

«Έσπασε» ιστορικό ρεκόρ η Barbie

Πλανήτης

To ιστορικό ρεκόρ που είχε καταγράψει η Warner Bros στο αμερικανικό box office «έσπασε» σήμερα η Barbie, ξεπερνώντας τα 536 εκατ. δολάρια που είχε επιτύχει τo 2008 ο «Σκοτεινός Ιππότης» του Christopher Nolan.

Από την κυκλοφορία της ταινίας την 21η Ιουλίου, η Barbie έχει αποσπάσει τουλάχιστον 1,2 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office και περίπου 537 εκατ. στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που ξεπερνά το δισεκατομμύριο μετά τη δημιουργία της Warner Bros. Discovery το 2022, όταν συγχωνεύθηκαν η Warner Media και η Discover. Επίσης, είναι η δεύτερη ταινία που ξεπερνά αυτό το ορόσημο φέτος, έπειτα από το «The Super Mario Bros. Movie» της Universal.

H Barbie, μαζί με την ταινία Oppenheimer του Nolan, οι οποίες κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα, έδωσαν ισχυρή ώθηση στους διεθνείς κινηματογράφους, έπειτα από μία μεγάλη περίοδο στασιμότητας λόγω της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία Oppenheimer αναμένεται να έρθει στους ελληνικούς κινηματογράφους την επόμενη εβδομάδα.

Η Barbie πάντως αναμένεται να αποσπάσει τα περισσότερα έσοδα από κάθε άλλη ταινία φέτος. Αναλυτές του box office προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να τραβά θεατές τις επόμενες εβδομάδες, αφού αφενός έχει πολυδιαφημιστεί παγκοσμίως, αφετέρου υπάρχει περιορισμένος ανταγωνισμός από τις κυκλοφορίες των ερχόμενων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: O Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του

Tο ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, που επικαλείται πηγές, σχετικές μ...

O Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που ανέφερε ότι η προεκλογική ομάδα του εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, λέγοντας ότι ...

Φόρτωση άρθρων...