Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ανασυχία και πτώση της στερλίνας μετά τις δημοσκοπήσεις

Πλανήτης

Μισό σεντ υποχώρησε η στερλίνα έναντι του δολαρίου την Τρίτη μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας δημοσκόπησης η οποία έδειχνε οριακό προβάδισμα (της τάξης της μίας ποσοστιαίας μονάδας) για το Bremain.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η δημοσκόπηση της εταιρείας Survation έδειξε ότι, μόλις δύο ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, η διαφορά μεταξύ των δύο στρατοπέδων παραμένει πολύ μικρή.

Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Bremain, ενώ η πλευρά του Brexit συγκέντρωσε ποσοστό 44%, αποδεικνύοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παραμένει σε μεγάλο βαθμό αβέβαιο.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι οικονομικοί οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη αξιοποιήσει τα έκτακτα κονδύλια ύψους 370 εκατομμυρίων λιρών, που έχουν ως στόχο την προστασία του Σίτι σε περίπτωση Brexit, η στερλίνα είχε σημειώσει κέρδη 0,5 σεντ έναντι του δολαρίου.

Η πορεία του αγγλικού νομίσματος ήταν ανοδική και χτες, μετά τη δημοσίευση πολλών δημοσκοπήσεων που έδιναν σημαντικό προβάδισμα στο στρατόπεδο του Bremain.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα το πρωί, η βρετανική στερλίνα κατέγραφε τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο εδώ και επτά χρόνια, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι αυξάνεται η στήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρόμπερτ Φίτσο: Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του - Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος φαίνεται να έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του όμως παραμέν...

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο συνηθισμένους αριθμούς PIN και ευχόμαστε να μην είναι ο δικός σας μέσα σε αυτήν. Βέβαια εάν το PIN σας είναι 1234 τότε δεν υπάρχει σωτηρία! Σύμφ...

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από σύγκρουση μικρού σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στον Δούναβη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης αργά...

Φόρτωση άρθρων...