Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ανησυχία ενόψει Πρωτοχρονιάς: Σε ετοιμότητα οι αρχές σε πόλεις της Δύσης υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Πλανήτης

Στην βαριά «σκιά» του πολέμου Ισραήλ – Χαμάςαυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει Πρωτοχρονιάς. Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση στη Γαλλία, με την κυβέρνηση Μακρόν να βγάζει στους δρόμους 90.000 αστυνομικούς, ενώ τεράστια αστυνομική επιχείρηση ετοιμάζουν οι αρχές ασφαλείας του Βερολίνου. Στην προσαγωγή 189 υπόπτων για σχέσεις με τον ISIS, προχώρησαν οι Αρχές στην Τουρκία.

Στόχος των υπηρεσιών ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις της Δύσης να είναι ειρηνικός ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και να αποτραπούν βίαια επεισόδια που θα μπορούσαν να επισκιάσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις ή να προκαλέσουν θύματα.

Προετοιμασίες πολεμικής εισβολής θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία. «Ζήτησα εξαιρετικά ισχυρή κινητοποίηση της αστυνομίας και της χωροφυλακής στο πλαίσιο της πολύ υψηλής τρομοκρατικής απειλής εξ αιτίας των γεγονότων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Όπως γνωρίζετε η Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά προσφάτως αποτελεί στόχο τρομοκρατικών απειλών» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζεράρ Νταρμανίν.

Σε ολόκληρη τη χώρα σε επιφυλακή έχουν τεθεί περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και 5.000 στρατιώτες, δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες και ομάδες πολιτικής προστασίας.

Την Πόλη του Φωτός περιφρουρούν ήδη 6.000 αστυνομικοί και 2 ελικόπτερα από αέρος. Με διάταγμα του αρχηγού της αστυνομίας απαγορεύθηκε η μεταφορά και πώληση αλκοόλ γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και στη Λεωφόρο των Ηλυσίων, όπου υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα υποδεχθούν το 2024.

Μετά την πικρή εμπειρία της περσινής Πρωτοχρονιάς στη γερμανική πρωτεύουσα και τις επιθέσεις εναντίον μελών των δυνάμεων ασφαλείας, η αστυνομία του Βερολίνου κυκλοφόρησε βίντεο υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι η Πρωτοχρονιά είναι γιορτή και η περιφρούρησή της υπόθεση όλων.

Η τουρκική αστυνομία, για να αποτρέψει πιθανή τρομοκρατική ενέργεια εκ μέρους της ISIS, προχώρησε σε 189 προσαγωγές σε 37 επαρχίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Φόρτωση άρθρων...