Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Ανοικτή επιστολή της συζύγου του Ζελένσκι στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης - Τι ζητά

Μία επιστολή προς τα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης απηύθυνε η σύζυγος του Προέδρου της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα. Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην επιστολή της παρουσιάζει τη φρίκη του πολέμου, ιδιαιτέρως για τις γυναίκες και τα παιδιά. 

Μάλιστα, δίνει και τα ονόματα ορισμένων παιδιών-θυμάτων του πολέμου ως τώρα: «Είναι η οκτάχρονη Αλίς, η οποία πέθανε στους δρόμους της Οχτίρκα ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει. Είναι η Πολίνα από το Κίεβο, που σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό μαζί με τους γονείς της. Είναι ο 14χρονος Αρσένιι, που χτυπήθηκε από τα ερείπια στο κεφάλι και δεν μπορούσε να διασωθεί καθώς οι πυρκαγιές δεν επέτρεπαν σε ασθενοφόρο να τον προσεγγίσει», γράφει στην επιστολή της η Ολένα Ζελένσκα.

«Όταν η Ρωσία λέει ότι δεν ανοίγει πόλεμο κατά των πολιτών, εγώ σας δίνω τα ονόματα των παιδιών που δολοφονήθηκαν πρώτα», προσθέτει η σύζυγος του Ζελένσκι, στην πρώτη της δημόσια δήλωση από την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής.

Ακόμα, ευχαριστεί τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη, καθώς και τις γειτονικές χώρες που άνοιξαν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες. 

Ωστόσο, επαναλαμβάνει και την έκκληση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις Δυτικές χώρες για επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το ΝΑΤΟ επιμένει ότι θα σημάνει στρατιωτική εμπλοκή των Δυτικών δυνάμεων με ρωσικά αεροσκάφη.

«Χρειαζόμαστε αυτή που έχουν την ισχύ να κλείσουν τους ουρανούς. Κλείστε τους ουρανούς και στο έδαφος θα τα καταφέρουμε μόνοι μας στον πόλεμο», γράφει η Ολένα Ζελένσκα.

«Με την επιστολή αυτή καταθέτω και λέω στον κόσμο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι ένας πόλεμος “κάπου εκεί μακριά”, αλλά ένας πόλεμος στην Ευρώπη, κοντά στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν, που απειλεί να αρχίσει πυρηνικό πόλεμο, δεν θα υπάρχει ασφαλές σημείο στον κόσμο για κανέναν μας», προσθέτει η σύζυγος του Προέδρου της Ουκρανίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...