Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Αντιδήμαρχος Μαριούπολης: «Fake news η ανάρτηση περί ύστατης μάχης από ουκρανική στρατιωτική μονάδα»

Πλανήτης

Στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μάχες στη Μαριούπολη θα συνεχιστούν, ο αντιδήμαρχος της πόλης υπογραμμίζει ότι δεν ισχύει η ανάρτηση στο Facebook στην οποία φέρεται να προχώρησε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σε αυτήν την υποτιθέμενη ανάρτηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πιθανόν σήμερα η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη».

Η ανακοίνωση

Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός δήθεν ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από το ρωσικό στρατό για περισσότερο από 40 ημέρες.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (...) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», φέρεται να έγραψε  στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού. «Αργοπεθαίνουμε», προστίθεται στην υποτιθέμενη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Μαΐου

Γεγονότα 1527: Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά από την εξουσία την οικογένεια των Μεδίκων και αποκαθιστούν τη Δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1717: Φυλακίζεται στη Βαστίλη...

Φόρτωση άρθρων...