Πέμπτη
25 Δεκεμβρίου 2025

Απεργία στην Brussels Airlines: Πάνω από 300 πτήσεις ακυρώνονται

Πλανήτης

Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο στην Brussels Airlines, η οποία θα επηρεάσει 40.000 ταξιδιώτες, ανακοίνωσε η βελγική αεροπορική εταιρία, θυγατρική της Lufthansa.

Λόγω της απεργίας των πιλότων και των πληρωμάτων αεροσκαφών, η εταιρία δεν θα μπορεί να διασφαλίσει παρά σχεδόν «το 40% του αρχικού προγράμματος πτήσεων», διευκρίνισε.

«Οι ακυρώσεις αφορούν περίπου 315 πτήσεις, εκ των οποίων 38 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και επηρεάζουν σχεδόν 40.000 επιβάτες», ανακοίνωσε η Brussels Airlines.

«Οι επιβάτες των πτήσεων αυτών ειδοποιήθηκαν και τους προτάθηκε μια εναλλακτική. Αν προτιμούν να μην ταξιδέψουν, μπορούμε να τους επιστρέψουμε όλα τα χρήματα του εισιτηρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαάικε Άντριες, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Οι πιλότοι, αεροσυνοδοί και ιπτάμενοι φροντιστές διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού και πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, αιτήματα τα οποία πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν και άλλες εταιρίες με φόντο την ξαφνική ανάκαμψη των αερομεταφορών.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων στις αερογραμμές αφορά επίσης την εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, της οποίας τα συνδικάτα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν σε απεργία το Σαββατοκύριακο, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Εκτός από το Βέλγιο, όπου η κίνηση του κόμβου της Ryanair στο Σαρλερουά, στον νότο αναμένεται να επηρεαστεί πολύ η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία από το κάλεσμα σε τρίημερη απεργία.

Η διαμαρτυρία αγγίζει επίσης τη βρετανική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet, καθώς το ισπανικό συνδικάτο προκήρυξε εννέα ημέρες απεργίας τον Ιούλιο, μεσούσης της τουριστικής σεζόν, στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Μάλαγας καθώς και της Μαγιόρκας στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι τελευταίες δραματικές επικοινωνίες του Falcon πριν τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη συντριβή του αεροσκάφους Falcon 50 κοντά στην Άγκυρα στην Τουρκία το βράδυ της Τρίτης. Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Αμπτουλκαντίρ Ουράλο...

Φόρτωση άρθρων...