Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία με αξία μεγαλύτερη των 3 τρισ. δολαρίων

Πλανήτης

Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια έγινε η Apple Inc.

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, που αποτελεί ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση του 2022.

Η Apple Inc. (έως τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Η Apple σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές.

Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Mac (παλαιότερα ονομάζονταν Macintosh), τα έξυπνα τηλέφωνα iPhone, οι υπολογιστές ταμπλέτες iPad και τα Apple Watch.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Στιβ Τζομπς, τον Στιβ Βοσνιάκ, και τον Ronald Wayne, τον Απρίλιο του 1976. Σήμερα, διευθύνεται από τον Τιμ Κουκ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν πραξικόπημα με αρχηγό τον πρίγκιπα Ερρίκο τον 13ο - Μεγάλη επιχείρηση με 25 συλλήψεις

Με μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες στον χώρο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα 25 άνδρες και γυναίκες, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες...

Φόρτωση άρθρων...